Πιάστηκε στα πράσα να γδέρνει με κλειδί ένα Tesla Model 3 και το πλήρωσε ακριβά! [video]

Πιάστηκε στα πράσα να γδέρνει με κλειδί ένα Tesla Model 3 και το πλήρωσε ακριβά! [video]

Γυναίκα στη Βρετανία πιάστηκε στα πράσα από το σύστημα Sentry Mode ενός Tesla Model 3, να γδέρνει την πόρτα του με ένα κλειδί.

Tesla

Το σύστημα με κάμερες ασφαλείας Sentry Mode, με το οποίο εξοπλίζονται τα μοντέλα της Tesla έχει αποδειχτεί ουκ ολίγες φορές χρήσιμο. Καθώς τα βίντεο που καταγράφει μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση των δραστών που επιχειρούν να «βλάψουν» το αυτοκίνητο.

Στην Βρετανία, το Sentry Mode ενός Model 3 κατέγραψε μια γυναίκα να το γδέρνει με το κλειδί της. Και όπως απεικονίζεται στο video δεν πρόκειται για ακούσια πράξη.

Tesla

Μπορεί στους περαστικούς να φάνηκε ότι απλά έπαιρνε κάτι από το αυτοκίνητο της, το οποίο ήταν σταθμευμένο δίπλα από το Model 3, αλλά η 57χρονη έσυρε διακριτικά τα κλειδιά της στην πόρτα του Tesla αφήνοντας του ένα σημάδι περίπου 10 cm. 

O ιδιοκτήτης του Tesla εντόπισε τη ζημιά αφού επέστρεψε σπίτι του. Έτσι ανέτρεξε στον σκληρό δίσκου του και ανακάλυψε ότι η κάμερα στο φτερό του αυτοκινήτου είχε καταγράψει όλο το συμβάν, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου και του αυτοκινήτου της 57χρονης. Αυτό επέτρεψε στην τοπική αστυνομία να την εντοπίσει. 

Και ο λόγος πίσω από την πράξη αυτή; Το Tesla είχε παρκάρει πολύ κοντά της. Πράγμα που οφειλόταν στο ότι η ίδια είχε τοποθετήσει το αυτοκίνητο της πάνω από τη διαχωριστική λευκή γραμμή της θέσης στάθμευσης της. 

Ως αποτέλεσμα, η Βρετανίδα θα πληρώσει στον ιδιοκτήτη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου περίπου €1.200 για τη ζημιά που προκάλεσε. Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Daily Mail, αυτή είναι η πρώτη φορά που η βρετανική αστυνομία χρησιμοποιεί πλάνα που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του Τesla.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube