Rolls-Royce Silver Shadow
node/38273

Rolls-Royce Silver Shadow 1965-1976: Εκμοντερνισμός [video]

Η πρώτη εκμοντερισμένη Rolls-Royce, η Silver Shadow, ενεγράφη τέλεια στη σύγχρονη πραγματικότητα χωρίς να απολέσει κάτι από την αίγλη της φίρμας.

Γεννημένη το 1902 από τη σύμπραξη των Charles Rolls και Henry Royce, η βρετανική Rolls-Royce ενσάρκωσε πολύ γρήγορα τη γενική ιδέα του «τέλειου αυτοκινήτου». Για περισσότερο δε από μισό αιώνα θα βασίλευε στην κορυφή, με μια τυπικά βρετανική επάρκεια που αντιστεκόταν με σθένος στον χρόνο και στα αυτοκινητικά ήθη που άλλαζαν ραγδαία. 

Στην αυγή της δεκαετίας του ’50 όμως, η δυναμική της βρετανικής αυτοκρατορίας ήταν πλέον φληνάφημα για κάποιους, ψευδαίσθηση για κάποιους άλλους. Έτσι, ακόμα κι αυτά τα σύμβολά της τα πιο κραταιά, μεταξύ αυτών και η Rolls-Royce, βρέθηκαν αντιμέτωπα με τη σκληρή πραγματικότητα της αγοράς.

Επιτέλους, συνειδητοποιώντας ότι ο κόσμος αλλάζει, η βρετανική φίρμα κύρους αποφάσισε να αναθεωρήσει τις παραδόσεις και να λανσάρει ένα αυτοκίνητο που θα ερχόταν σε πλήρη ρήξη με το παρελθόν.

Rolls-Royce Silver Shadow
Λιγότερο στρογγυλή, η Silver Shadow ερχόταν αισθητικά σε πλήρη ρήξη με τους προκατόχους της. Παρόλα αυτά, η κάθετη θρυλική μάσκα ήταν εκεί για να υπενθυμίζει ότι επρόκειτο για Rolls-Royce. 


Με έναρξη των εργασιών το 1954, το πρότζεκτ πήρε μορφή τέσσερα χρόνια αργότερα με ένα μοντέλο τόσο νεωτερικό όσο και τεχνικά εξεζητημένο για τα μέτρα της Rolls-Royce: Αυτοφερόμενο αμάξωμα, δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς και υδραυλικό σύστημα καταγωγής Citroën που ενσωμάτωνε πνευματικό σύστημα για τη διόρθωση του ύψους και της κλίσης του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Rolls-Royce Silver Cloud 1955-1965 

Από το 1958 που το πρότζεκτ πήρε σάρκα και οστά, θα χρειάζονταν άλλα επτά χρόνια (!) από την τελειομανή RR για το γενικότερο set-up της Silver Shadow και πριν το αυτοκίνητο κάνει το δημόσιο ντεμπούτο στο Σαλόνι του Λονδίνου το 1965. 

Μπουντουάρ με ρόδες
Προορισμένη για μια πελατεία λιγότερο «senior» που θα ήθελε να μην «απολαμβάνει» των υπηρεσιών ενός σοφέρ, η Silver Shadow ήταν και η πρώτη Rolls-Royce που θα προσέφερε αυτό που ονομάζουμε «ευχαρίστηση στην οδήγηση». Παρά τα 2.200 κιλά του, το αυτοκίνητο και ο επιβλητικός κινητήρας V8 που παρείχε «επαρκή δύναμη», σύμφωνα με την ορολογία του κατασκευαστή (που δεν αποκάλυπτε ποτέ τα ακριβή στοιχεία απόδοσης), για μεστές επιταχύνσεις και επιδόσεις πρώτης γραμμής. Με την ανάλογη πριγκιπική κατανάλωση, προφανώς!

Rolls-Royce Silver Shadow
Στο ταμπλό έχει χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποσότητα καλολουστραρισμένου ξύλoυ τριανταφυλλιάς και ακριβού, μυρωδάτου δέρματος, αλλά το το «άτεχνο» τιμόνι από βακελίτη είναι λίγο εκτός τόπου στο όλο ντεκόρ.


Ταμπεραμέντο που διατιμάτο από το 4άρι αυτόματο σασμάν. Ένα καταπληκτικό κομμάτι ταχύτητας και ακρίβειας, καταγωγής GM και ρύθμισης από την RR) ικανό να προσαρμόζεται στις στροφές του μοτέρ χωρίς ίχνος υστέρησης στην απόκριση. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το 4άρι σασμάν της RR/GM φοριόταν στις δεξιοτίμονες Silver Shadow μέχρι το ’68.

Τα αριστεροτίμονα αυτοκίνητα φορούσαν αυτόματο 3άρι GM400 μέχρι το ’68, ενώ από το καλοκαίρι του ίδιου έτους η χρήση του 3αριού κιβωτίου γενικεύτηκε σε όλα τα αυτοκίνητα. Κάτι που συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του αυτοκινήτου, περνώντας έτσι και στην περίοδο κατά την οποία ο κινητήρας ανέβηκε από τα 6,23 στα 6,75 lt.

Rolls-Royce Silver Shadow
Στην μεγαλύτερη διαμόρφωσή του, το 8κύλινδρο μοτέρ έφτανε κατ' εκτίμηση τα 220 άλογα, ισχύς που έδινε αναλογία 10 kg ανά ίππο. Με ωφέλιμες στροφές τις 4.000, ο κινητήρας έδινε το μάξιμουμ της απόδοσής του κυριολεκτικά γουργουρίζοντας. Γουργουρητό που κατά τα πεπραγμένα της RR δεν ακουγόταν επ' ουδενί στην καμπίνα.


Η Silver Shadow πήγαινε όμως μακριά τη βαλίτσα και στους τομείς της άνεσης και της πολυτέλειας -πώς θα μπορούσε αλλιώς, άλλωστε. Με επίπεδο συναρμολόγησης και συναρμογής πέρα από κάθε φαντασία για την εποχή, το εσωτερικό ήταν ένα μοναδικό δείγμα συνδυασμού από διαλεχτό ξύλο, ακριβό στιλπνό δέρμα και παχιά μοκέτα… Μάλιστα, ούτε αυτή η ανάσα του κλιματισμού δεν διατάρασσε τη γαλήνη της καμπίνας. Ήταν απλώς «the best car in the world» όπως την πλασάριζε το σλόγκαν της Rolls-Royce.

Rolls-Royce Silver Shadow

Στην αγορά του κλασικού αυτοκινήτου, μια Silver Shadow από τις πρώτες με το μοτέρ των 6,2 lt σε εξαιρετική κατάσταση στοιχίζει 13.800, ενώ ένα αυτοκίνητο για διεθνή Concours d’Élegence ανεβαίνει στις 31 χιλιάδες. Λίγο πιο ακριβή, η Silver Shadow με το μοτέρ των 6,75 lt στοιχίζει αντίστοιχα 15,5 και 37,5 χιλιάδες.

Η Silver Shadow με μια ματιά
Κινητήρας 8κύλινδρος σε V 90ο 
Χωρητικότητα 6.230 cc και 6.750 cc
Ισχύς 200 PS και 220 PS (εκτιμώμενη)
Επιτάχυνση 0-60 mph 10,9” και 10,3” (εκτιμώμενη)
Τελική ταχύτητα 193 km/h και 203 km/h (εκτιμώμενη)
Παραγωγή 16.717 αυτοκίνητα (1965-1976)
Τιμή σήμερα €31.000 και €37.500 (Concours)

node/39416

Ξανά στην παραγωγή ανταλλακτικά για το Toyota 2000GT

Μέσω του προγράμματος GR Heritage Parts Project, η Toyota θα προσφέρει γνήσια εξαρτήματα για το 2000GT.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Ξανά στην παραγωγή ανταλλακτικά για το Toyota 2000GT

Μετά από τα ανταλλακτικά για τις γενιές A70 και Α80 της Supra, η Toyota Gazoo Racing ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει την παραγωγή εξαρτημάτων και για το 2000GT ως κομμάτι του GR Heritage Parts Project, με σκοπό να τα διαθέσει στην Ιαπωνία αλλά και σε άλλες αγορές, αποκλειστικά για τους ιδιοκτήτες του σπάνιου μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota: Παραγωγή ανταλλακτικών για τις Supra A70 και A80

Η διάθεση γνήσιων ανταλλακτικών που δεν ήταν πλέον διαθέσιμα στην αγορά, θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να συνεχίσουν να οδηγούν τα μοντέλα τους χωρίς να ανησυχούν για το επόμενο σέρβις. Περισσότερες πληροφορίες για τα εξαρτήματα θα ανακοινωθούν από την 1η Αυγούστου 2020 στην ιστοσελίδα της Toyota Gazoo Racing. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου θα είναι διαθέσιμα μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της Toyota όπως και τα ανταλλακτικά των υπόλοιπων μοντέλων - με τι διαφορά ότι θα προσφέρονται σε περιορισμένο αριθμό ανά ιδιοκτήτη για αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας.

2000GT parts

To Toyota 2000GT που παρήχθη σε περιορισμένο αριθμό 337 μονάδων μεταξύ 1967 και 1970, θεωρείται ένα από τα πιο ποθητά και πιο όμορφα αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στην Ιαπωνία. Το πισωκίνητο σπόρτσκαρ φορούσε εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 2,0 λίτρων που απέδιδε 150 PS και 175 Nm χαρίζοντάς του τελική ταχύτητα 220 km/h. Επίσης, είχε ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς και ζάντες από μαγνήσιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota 2000GT 1967-1970

Η αξία του στο χρηματιστήριο των κλασικών αυτοκινήτων έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, με τους συλλέκτες να καταβάλλουν επταψήφια ποσά για την απόκτησή του, καθιστώντας το το ακριβότερο ιαπωνικό μοντέλο στην ιστορία.

node/39404

Αυτή η AC Cobra κρύβει ένα μυστικό

Εξωτερικά μοιάζει με την πρώτη AC Cobra του 1962 όμως κάτω από το αμάξωμα κρύβεται ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης!

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Αυτή η AC Cobra κρύβει ένα μυστικό

Η βρετανική φίρμα AC, γνωστή για την Cobra που έκανε την εμφάνισή της το 1962, παρουσίασε μια νέα έκδοση του κλασικού πισωκίνητου ρόουντστερ με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης!

Η πρώτη Cobra μηδενικών ρύπων θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 58 μονάδων με αφορμή τα 58 χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη παρουσίαση του μοντέλου.

Το αμάξωμα από σύνθετα υλικά θα βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας στο οποίο έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές για να δεχθεί την μπαταρία 54 kWh που χαρίζει 241 km αυτονομίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 230 kW (313 PS) και 500 Nm επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,7". Επιπλέον, έχουν αναβαθμιστεί τα φρένα, το τιμόνι και η ανάρτηση, για καλύτερο κράτημα δεδομένου του αυξημένου βάρους της κατασκευής που παρά τις εκτενέστατες μετατροπές έχει κρατηθεί κάτω από τα 1.250 kg.

Η ηλεκτρική AC Cobra θα είναι διαθέσιμη σε 4 εξωτερικές αποχρώσεις - μπλε, μαύρο, λευκό και πράσινο, με τιμή που θα ξεκινά από τις £138.000 (€153.205).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Shelby AC Cobra 1963-1966

Εκτός από το εξηλεκτρισμένο μοντέλο, παρουσια΄στηκε και η βενζινοκίνητη AC Cobra 140 Charter Edition. Αυτή φορά τετρακύλινδρο μοτέρ 2,3 λίτρων με 350 PS και 440 Nm που προέρχεται από την Ford Mustang. Χάρη στο χαμηλό βάρος 1.100 kg, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε περίπου 6". Η βενζινοκίνητη έκδοση είναι πιο οικονομική από την ηλεκτρική, με τιμή που ξεκινά από τις £85.000 (€94.365).

[Πηγή: AC Cars]