Renault e-Plein Air: Ηλεκτρικό 4L με σωθικά Twizy

Renault e-Plein Air: Ηλεκτρικό 4L με σωθικά Twizy

Για να γιορτάσει τη 10η επέτειο μιας μάζωξης αφιερωμένης στο 4L, η Renault Classic σχεδίασε μια ηλεκτρική έκδοση του 4L Plein Air, μιας εφήμερης ανοιχτής παραλλαγής του αυτοκινήτου που λανσαρίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Η επιστροφή μιας παλιάς δόξας με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, έχει μιμητές. Πρώτη διδάξασα η Citroën που παρουσίασε το e-Mehari το 2015 και ξεκίνησε να το πουλάει το 2016 -η παραγωγή του οποίου σταμάτησε. Επί τα ίχνη της λοιπόν και η Renault που έκανε το ίδιο με το 4L! Αλλά μιας και φαίνεται ότι οπαδοί του «voiture blue-jean» δεν είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα ή δεν βιάζονται ιδιαίτερα για ένα ηλεκτρικό 4L, πρόκειται απλώς για μια δημιουργία ή μάλλον μια φανταστική αναβίωση για να γιορτάσει τα δέκα χρόνια του 4L International.

Renault e-plein air

Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, τιμώντας το 4L αλλά και τα παλιά Renault. Η εφετινή 4L International πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο... ταυτόχρονα με τη μεγάλη συνάντηση της εκατονταετηρίδας της Citroën. Οι συμμετέχοντες που προτίμησαν λοιπόν τη Renault έναντι της Citroën είχαν το προνόμιο να ανακαλύψουν το νέο e-Plein Air. Το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τη Renault Classic, το τμήμα κλασικών αυτοκινήτων του Ρόμβου, το Renault Design και το Melun Rétro Passion, μια εταιρεία που πουλάει παλιά ανταλλακτικά.

Renault e-plein

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το e-Plein Air βασίζεται στην καμπριολέ παραλλαγή που λανσαρίστηκε το 1968... και εγκαταλείφθηκε γρήγορα! Έτσι βρίσκουμε την ίδια σιλουέτα, χωρίς τίποτα γύρω από την καμπίνα, εκτός το παρμπρίζ και δύο μεγάλα ανοίγματα στις πλευρές για να επιβιβαστούν οδηγός και συνοδηγός! Όπως καταλάβατε, αυτό το 4L MY2019 διαθέτει μόνο δύο θέσεις, με το χώρο του πίσω καθίσματος να προορίζεται για να φιλοξενήσει το πανέρι του πικνίκ.

Αυτό το 4L όμως είναι και τελείως «πράσινο», καθώς είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Ποιος καλύτερος τρόπος να βγεις στη φύση! Τα σωθικά του λοιπόν απαρτίζονται από τα τεχνικά συστατικά του Twizy: Ηλεκτροκινητήρας 5 ή 17 PS (ανάλογα με την έκδοση) και μια μπαταρία 6,1kWh που επιτρέπει αυτονομία 80-120 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Οπότε, φροντίζεις η παραλία ή το βουνό που επιλέγεις να βρίσκεται σε ακτίνα 30-40 km. Όχι και πολύ μακριά…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube