Νέο ηλεκτρικό E-Mehari από την Citroën [video]

Νέο ηλεκτρικό E-Mehari από την Citroën [video]

H Citroën παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που αναβιώνει το εμβληματικό Mehari της δεκαετίας του ’70 και του ’80.

Η Citroën προχώρησε στην παρουσίαση της σύγχρονης εκδοχής του εμβληματικού Mehari της δεκαετίας του ’70 και του ’80, με την διάθεσή του να ξεκινά μέσα στο 2016.

Η σχεδίαση του E-Mehari είναι ιδιαίτερα απλή και το αμάξωμά του πλαστικό, όπως το παλιό μοντέλο που ήταν ένα δημοφιλές “beach buggy” πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες και μερικά τμήματα του γαλλικού στρατού.

Σύμφωνα με την Citroën, το νέο E-Mehari δεν έχει στόχο τις μεγάλες πωλήσεις, αλλά την βελτίωση της εικόνας της γαλλικής εταιρείας. Στο υποψήφιο πελατολόγιο συγκαταλέγονται ξενοδοχεία που θέλουν να προσφέρουν έναν διασκεδαστικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης στους πελάτες τους, ενώ δεν αποκλείονται και στόλοι fleet ή ιδιώτες που ψάχνουν για δεύτερο αυτοκίνητο.

Το ηλεκτρικό E-Mehari κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της PSA στη Ρεν και διαθέτει τελική ταχύτητα 110 km/h και αυτονομία 200 km. Η μπαταρία Λιθίου πολυμερούς του E-Mehari φορτίζει σε 8 ή 13 ώρες, ανάλογα την πρίζα.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο των 3,8 μέτρων διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος για να μπορεί να κινείται σε ελαφρές εκτός δρόμου διαδρομές ή παραλίες, με το εσωτερικό να είναι αδιάβροχο.

Επιπλέον, το αμάξωμα είναι πλαστικό και εγγυάται ότι δεν θα σκουριάσει ποτέ, δεν χρειάζεται βάψιμο και μπορεί να ανταπεξέλθει σε μικροσυγκρούσεις.

Το νέο Citroën E-Mehari θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στην Γαλλία την άνοιξη, ενώ μέχρι το τέλος του 2016 θα προσφέρεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube