PSA: Στο γαλλικό εργοστάσιο του Poissy ένα νέο SUV της Opel

PSA: Στο γαλλικό εργοστάσιο του Poissy ένα νέο SUV της Opel

Το εργοστάσιο του Groupe PSA που βρίσκεται στις Yvelines θα κατασκευάζει ένα από τα καινούργια SUV της Opel, βασισμένο στην πλατφόρμα CMP.

Το εργοστάσιο του Groupe PSA που βρίσκεται στις Yvelines θα κατασκευάζει ένα από τα καινούργια SUV της Opel, βασισμένο στην πλατφόρμα CMP

Καλά λοιπόν τα νέα για τους Γάλλους εργαζομένους στο Poissy. Το γαλλικό γκρουπ μόλις ανακοίνωσε ότι στις εγκαταστάσεις του που βρίσκονται στις Yvelines θα κατασκευάζεται ένα Opel. Το Groupe PSA διευκρινίζει ότι πρόκειται για ένα νέο B-SUV που θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα CMP. Η καινούργια αυτή αρχιτεκτονική υποστηρίζει επίσης το DS 3 Crossback, το οποίο επίσης κατασκευάζεται στο Poissy. 

Το Groupe PSA δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο. Πρόκειται για τη νέα γενιά του Mokka X που αναμένεται στις εκθέσεις το 2020 ή ο γαλλικός όμιλος αναφέρεται από νωρίς στον αντικαταστάτη του Crossland X; Από τη μια πλευρά, μπορεί να φαίνεται πρόωρο να μιλήσουμε για ένα νέο Crossland X που είναι μόλις τριών ετών. Αλλά από την άλλη, το Mokka έχει μέγεθος που γέρνει περισσότερο προς τα C-SUV (κόμπακτ) παρά στα Β (μικρά).

Σε κάθε περίπτωση, το γκρουπ συνεχίζει να πορεύεται επί της στρατηγικής με τις πολλαπλές γραμμές συναρμολόγησης για την εξοικονόμηση χρημάτων. Οι εργαζόμενοι προφανώς και νιώθουν ασφαλέστεροι από την ανακοίνωση αυτή, επειδή η μονάδα ενδέχεται να απωλέσει τη συναρμολόγηση του Peugeot 208, αφήνοντας τρύπα μεταξύ δυναμικότητας και κατασκευής. Επιπλέον, η παραγωγή του 3πορτου DS 3 θα σταματήσει σύντομα, αλλά αυτή θα αντισταθμιστεί από το DS 3 Crossback.

Φυσικά να πούμε ότι το μελλοντικό μοντέλο που θα φτιάχνεται στο Poissy δεν θα πρόκειται για το πρώτο Opel που κατασκευάζεται στη Γαλλία, δεδομένου ότι η μονάδα του Sochaux κατασκευάζει το Grandland X.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το πρωτότυπο Opel GT X Experimental του 2018

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube