Τι θα λέγατε για ένα νέο Dodge Viper;

Τι θα λέγατε για ένα νέο Dodge Viper;

Το αμερικανικό σπορτσκαρ με έμβλημα την οχιά θα μπορούσε να επιστρέψει σε υβριδική μορφή.

Το Dodge Viper είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αμερικανικά σπορτσκαρ και παρόλο που η παραγωγή της τελευταίας γενιάς του ολοκληρώθηκε το 2017, όλοι θα ήθελαν να δουν την επιστροφή του. Υπό αυτό το πρίσμα, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Guillaume Mazerolle δημιούργησε το Viper Basilisk Concept, ένα ψηφιακό και υποθετικό πρωτότυπο για το 2025.

Όπως αναφέρει ο σχεδιαστής, κύρια πηγή έμπνευσης για το πρωτότυπο ήταν η δεύτερη γενιά Viper SR II (1996-2002) ενώ για τις γραμμές του προφίλ επηρεάστηκε από την τρίτη γενιά ZB I (2003-2007).

Dodge

Το Viper Basilisk Concept διατηρεί τα κοινά χαρακτηριστικά όλων Viper, δηλαδή τις εντυπωσιακές αναλογίες με το μακρύ καπό και την μετατοπισμένη προς τα πίσω καμπίνα, το θηριώδη κινητήρα V10 και τη κίνηση στους πίσω τροχούς. Παρόλα αυτά προτείνει μια εξελιγμένη σχεδιαστική γλώσσα για την Dodge, ενώ την εισάγει και στην εποχή του εξηλεκτρισμού καθώς χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης (βενζινοκινητήρας V10 εμπρός σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες πίσω και την μπαταρία στο πάτωμα).

Η μάσκα χαρακτηρίζεται από την τεράστια γρίλια σε σχήμα του σταυρού, τα λεπτά φώτα LED πάνω στα φτερά και τις μεγάλες εσοχές στο καπό. Στο προφίλ έχουμε τη χαρακτηριστική εσοχή με κοφτερές γωνίες, τα τονισμένα μαρσπιέ και τις καμπύλες που αγκαλιάζουν τα φουσκωμένα πίσω φτερά. Παράλληλα έχει διατηρηθεί η δυναμική γραμμή των παραθύρων με κλίση προς τα εμπρός που κάνει την καμπίνα να μοιάζει πως επιτίθεται στο μακρύ καπό. Το ενιαίο cockpit είναι καλυμμένο απο γυαλί με σκουρόχρωμα κολωνάκια και φουσκώματα στην οροφή.

Dodge

Στην ουρά έχουμε ενσωματωμένη αεροτομή τύπου duck-tail, τονισμένους ώμους και φυσικά τις λευκές ρίγες που έχουμε αγαπήσει τόσο πολύ πάνω στα Viper. Μια λεπτή λωρίδα LED για τα ενιαία φώτα στη μέση της εσοχής και ένας διαχύτης με διπλές απολήξεις της εξάτμισης τοποθετημένες κοντά στο κέντρο συμπληρώνουν μια ιδιαίτερα sexy εικόνα.

Εδώ να σημειώσουμε πως το Viper Basilisk δεν σχετίζεται με την Dodge καθώς δημιουργήθηκε από τον Guillaume Mazerolle ως project ελεύθερου χρόνου. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να αποκλείουμε μια πιθανή επιστροφή του Dodge Viper υπό τη νέα διοίκηση του ομίλου Stellantis. Αν σας άρεσε το Viper Basilisk Concept μπορείτε να ακολουθήσετε το δημιουργό του σε Instagram και Behance.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube