Η Dodge πούλησε τρία ολοκαίνουργια Viper μέσα στο καλοκαίρι!

Η Dodge πούλησε τρία ολοκαίνουργια Viper μέσα στο καλοκαίρι!

Εσείς θα αγοράζατε ένα Dodge Viper με μηδενικά χιλιόμετρα, τρία χρόνια μετά από το τέλος της παραγωγής του;

Παρόλο που η παραγωγή του Dodge Viper ολοκκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2017, η Dodge πούλησε τρία ολοκαίνουρια παραδείγματα του μοντέλου μέσα στο προηγούμενο τρίμηνο σε ΗΠΑ και Καναδά σύμφωνα με το Motorbiscuit. Αντίστοιχα, δεκαεννιά καινούρια Dodge Viper πουλήθηκαν το 2018 και πέντε ακόμα το 2019. 

Το πού μπορεί κάποιος να βρει ένα Dodge Viper με μηδενικά χιλιόμετρα στο οδόμετρο παραμένει μυστήριο, καθώς οι λιγοστές αντιπροσωπείες που ίσως έχουν διαθέσιμα παραδείγματα επιλέγουν να μη τα διαφημίζουν. Ένας πιθανός λόγος που τα κρατούν κρυμμένα, είναι πως περιμένουν να ανέβουν οι τιμές τους στην αγορά των μεταχειρισμένων, καθώς συνήθως η ζήτηση για σπορ μοντέλα περιορισμένης παραγωγής αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου - ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε για οχήματα που καταργήθηκαν εντελώς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σκοτώνουν τα Viper όταν γεράσουν [video]

Να θυμίσουμε πως από το 1992 μέχρι το 2017 κυκλοφόρησαν πέντε γενιές του Dodge Viper - τα SR I (1991-1995), SR II (1996-2002), ZB I (2003-2007), ZB II (2008-2010) και VX (2013-2017). Κοινά χαρακτηριστικά όλων των Viper ήταν ο θηριώδης κινητήρας V10 κάτω από το μακρύ καπό, το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και η κίνσηση στους πίσω τροχούς. Η απόφαση της Dodge να καταργήσει το Viper από τους καταλόγους της έχει να κάνει με τις χαμηλές πωλήσεις του μοντέλου που δεν δικαιολογούν την εξέλιξη μιας νέας γενιάς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube