Τι αυτοκίνητο κυκλοφορεί ο πρόεδρος της Toyota;

Τι αυτοκίνητο κυκλοφορεί ο πρόεδρος της Toyota;

O Akio Toyoda είναι το αφεντικό του γιγάντιου ιαπωνικού ομίλου, αλλά και η κινητήρια δύναμη πίσω από την Gazoo Racing. Οπότε;…

Οι carparazzi συνέλαβαν τον πρόεδρο της Toyota την ώρα που έμπαινε στο εταιρικό του αυτοκίνητο. Κι αυτός δεν φάνηκε να ενοχλείται ιδιαίτερα από τις κάμερες και τα φλας.

Τυχαίο γεγονός ή σκηνοθετημένη διαφήμιση της μάρκας; Διότι, ως γνωστόν, η Toyota θέλει να αποβάλει το συντηρητικό της πρόσωπο και να γίνει μια φίρμα με σπορ χαρακτήρα.

Ο εμπνευστής κι ενορχηστρωτής αυτής της θεαματικής στροφής είναι ο 62χρονος –αλλά δεν του φαίνεται– Akio Toyoda, εγγονός του ιδρυτή της φίρμας και πρόεδρος της Toyota Motor Corporation από το 2009. Παράλληλα όμως ο Akio είναι δηλωμένος βενζινοαίματος, οδηγός αγώνων ο ίδιος και η κινητήρια δύναμη πίσω από την Toyota Gazoo Racing και τις νίκες στο Le Mans και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Ως κορυφαίο στέλεχος, λοιπόν, ο Akio Toyoda κυκλοφορεί δικαιωματικά με μια λιμουζίνα Toyota Century, το πολυτελέστερο μοντέλο του ομίλου, πολύ μπροστά κι από το Lexus LS, με υβριδικό σύστημα κίνησης, αυτόματη αναφορά κατάστασης ανάγκης Helpnet και βέβαια όλες τις ανέσεις που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Όμως εδώ μιλάμε για τον Akio, οπότε το συγκεκριμένο Century δεν είναι όπως τα άλλα.

Πρόκειται για ένα και μοναδικό πρωτότυπο Century GRMN, που έχει υποστεί τις περιποιήσεις της Gazoo Racing. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, έχει πίσω διαχύτη, μαύρο χρώμιο στα παράθυρα, ζάντες BBS με λάστιχα Yokohama Advance Sport, χαμηλωμένη ανάρτηση και μεγάλα φρένα. Στην άκρη του πορτμπαγκάζ υπάρχει σπόιλερ από ανθρακόνημα και το σήμα GRMN φιγουράρει και στις τέσσερις άκρες του αυτοκινήτου.

Ενδιαφέρον είναι και το νούμερο «1867» στις πινακίδες κυκλοφορίας. Δεν πρόκειται για το έτος ίδρυσης της Toyota, αλλά για το έτος γέννησης του ιδρυτή της – και προπάππου του Akio. O Sakichi Toyoda γεννήθηκε το 1867 και το Toyota Century πήρε το όνομά του από το γεγονός ότι η πρώτη του γενιά παρουσιάστηκε το 1967, έναν αιώνα από τη γέννηση του ιδρυτή. Ο ιθύνων νους όμως πίσω από την ίδρυση της Toyota Motor Corporation, το 1937, ήταν ο γιος του Sakichi και παππούς του Akio, Kiichiro Toyoda.

Όσο για το Century GRMN, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η Toyota έχει αλλάξει και μπορεί πλέον να φτιάξει οτιδήποτε

[Πηγή: Twitter μέσω autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube