Εμπορικό λανσάρισμα για το νέο Toyota Century [video]

Εμπορικό λανσάρισμα για το νέο Toyota Century [video]

Η εμβληματική λιμουζίνα της Toyota διατήρησε το κλασικό παρουσιαστικό, «κρύβοντας» την τεχνολογική αρτιότητά της.

Η Toyota παρουσίασε στο Tokyo Motor Show του 2017 την τρίτη γενιά της λιμουζίνας Century και αυτές τις μέρες ξεκινά η εμπορική της διάθεση στην ιαπωνική αγορά.

Κάτω από το μακρύ καπό του νέου Century βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 5λιτρος V8 βενζινοκινητήρας 381 ίππων και 52,0 kgm, που σιγοντάρεται από ένα ηλεκτρομοτέρ 224 ίππων και 30,6 kgm. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 431 ίππους και το υβριδικό σύστημα περνά τη δύναμη στο δρόμο μέσω ενός eCVT κιβωτίου.

Η Toyota σκοπεύει να πουλάει 50 αυτοκίνητα το μήνα, με την τιμή του να αποτελείται από 6 ψηφία σε ευρώ. Όπως συνέβαινε και με τις δύο προηγούμενες γενιές, έτσι και η νέα κατασκευάζεται στο χέρι από εξειδικευμένο προσωπικό. Για παράδειγμα, ο Φοίνικας που κοσμεί το Century χρειάζεται 6 εβδομάδες για να κατασκευαστεί. Το γεγονός αυτό προσδίδει αίγλη στην ιαπωνική φίρμα, ενώ παράλληλα βοηθά τιμολογιακά και τα πιο εμπορικά της μοντέλα.

Toyota Century 1

Η νέα λιμουζίνα της Toyota υιοθετεί ότι πιο σύγχρονο διαθέτει στα «ράφια» της, συμπεριλαμβανομένου και του πακέτου ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense. Ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων των μηχανικών της ιαπωνικής φίρμας ήταν και η ηχομόνωση της καμπίνας. Το νέο Century διαθέτει ένα νέο σύστημα μείωσης θορύβου και κραδασμών που συνεργάζεται και με το ηχοσύστημα των 20 ηχείων.

Η πρώτη γενιά του Century παρουσιάστηκε το 1967 και πήρε το όνομα του από τον εορτασμό των 100στών γενεθλίων του ιδρυτή της Toyota, Sakichi Toyoda. Η νέα τρίτη γενιά παρουσιάζεται 21 χρόνια μετά το λανσάρισμα της δεύτερης και συνεχίζει να υιοθετεί παραδοσιακές τεχνικές στον σχεδιασμό και την κατασκευή.

Toyota Century 2

Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει 65 mm φτάνοντας τα 3.090 mm, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ακόμα, πέρα από μεγαλύτερους χώρους το νέο Century διαθέτει και μεγαλύτερο άνοιγμα στις πόρτες, ευνοώντας την είσοδο και την έξοδο των πίσω επιβατών. Με συνολικό μήκος 5,34 m, πλάτος 1,93 m και ύψος 1,505, το νέο Century έρχεται αντιμέτωπο με τις ευρωπαϊκές λιμουζίνες με το μακρύ μεταξόνιο.

Τέλος, η καμπίνα διαθέτει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με υποπόδιο και λειτουργία μασάζ, σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη υψηλής ευκρίνειας 11,3”, καθώς και touchpad 7” στο υποβραχιόνιο για έλεγχο όλων των λειτουργιών του αυτοκινήτου.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube