Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Piëch Mark Zero

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Piëch Mark Zero

Το ηλεκτρικό sportscar από την Ελβετία που φορτίζει στο 80% σε μόλις 5 λεπτά!

To Piëch Mark Zero παρουσιάστηκε στην Έκθεση Γενεύης το Μάρτιο, και σήμερα η νεοσύστατη εταιρεία ανακοινώνει περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Αν το όνομα της σας θυμίζει κάτι, είναι επειδή η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Tony Piëch, γιο του πρώην αφεντικού του Volkswagen Group, Ferdinand Piëch.

Η αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 70 kWh που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την κινεζική Desten, χαρίζει στο Mark Zero αυτονομία 500km. Η είδηση εδώ είναι χρειάζεται μόλις 5 λεπτά για να φορτίσει στο 80% της ενέργειάς της μέσω ταχυφορτιστών της TGOOD. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Tony Piëch, με χρήση συσκευών 350kW που θα βγουν στην αγορά σε τρία χρόνια, θα απαιτούνται 8 λεπτά για φόρτιση στο 80% ή 12 λεπτά για φόρτιση στο 100%.

Τα στοιχεία της μπαταρίας είναι τοποθετημένα στο τούνελ της μετάδοσης και στον πίσω άξονα, έτσι ώστε οι επιβάτες να κάθονται χαμηλότερα και η οδήγηση να παραπέμπει σε σπορ πισωκίνητο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επιπλέον, χάρη στη μεταβλητή πλατφόρμα, είναι δυνατή η αναβάθμισή τους καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται.

Piech

Να θυμίσουμε πως το Mark Zero κινείται με τη βοήθεια τριών ηλεκτροκινήτων συνολικής απόδοσης 450kW (έναν στον εμπρός άξονα και δύο στον πίσω), που χαρίζουν επιτάχυνση 0-100km/h σε 3,3", με την τελική ταχύτητα να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

Η Ελβετική εταιρεία έχει σκοπό να προσφέρει μελλοντικά και εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή υβριδικά συστήματα κίνησης, ενώ είναι ανοικτή στο ενδεχόμενο η πλατφόρμα να χρησιμοποιηθεί και από άλλους κατασκευαστές. Σύμφωνα με την Piëch, το πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο του Mark Zero θα ξεκινήσει τις δοκιμές την άνοιξη του 2020. Παράλληλα, εξελίσσονται δύο νέα μοντέλα πάνω στην ίδια πλατφόρμα - ένα τετραθέσιο coupe (μήκος 4,82m / βάρος 2 τόννοι / 0-100km/h σε 3,8") και ένα SUV επιδόσεων (μήκος 4,90m / βάρος 2,1 τόννοι / 0-100km/h σε 4,7").

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube