Subaru: Ηλεκτρικό crossover σε μορφή πρωτοτύπου

Subaru: Ηλεκτρικό crossover σε μορφή πρωτοτύπου

Μια γεύση από το μέλλον της εταιρείας η οποία εξελίσσει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής σε συνεργασία με την Toyota.

Η Subaru παρουσίασε σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων ένα ηλεκτρικό crossover σε μορφή πρωτοτύπου, στα πλαίσια της εκδήλωσης για τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της γκάμας της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Subaru: Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2035

Οι τρεις φωτογραφίες του πρωτοτύπου που έχουμε διαθέσιμες αποκαλύπτουν το εμπρός μέρος και το προφίλ του. Η σιλουέτα χαρακτηρίζεται από το κοντό ρύγχος, το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ, τη χαμηλή οροφή, τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου και τις έντονες ακμές που κάνουν τους όγκους να ξεχωρίζουν. Το μαύρο γυαλιστερό χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στις ποδιές, τα μαρσπιέ, τα τετραγωνισμένα φτερά και την οροφή, δημιουργούν έντονη αντίθεση με την ανοιχτή ασημί απόχρωση του αμαξώματος. Στη μάσκα βρίσκουμε έντονες δυναμικές γραμμές στο καπό, μια καλυμμέννη εξάγωνη γρίλια με το έμβλημα της Subaru και δύο λευκά στοιχεία LED που αγκαλιάζουν τα λεπτά φώτα και τους πλευρικούς αεραγωγούς στον προφυλακτήρα.

Το γεγονός ότι το παρμπρίζ και τα πλευρικά παράθυρα είναι εντελώς φιμέ, δείχνει πως το συγκεκριμένο πρωτότυπο κλίμακας 1/1 είναι κατασκευασμένο από πυλό και δεν έχει καμπίνα, καθώς το project βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης.

Subaru

Να θυμίσουμε πως η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού crossover της Subaru εξελίσσεται σε συνεργασία με την Toyota, κάτι που εξηγεί και τις σχεδιαστικές ομοιότητες που έχει το πρωτότυπο με το RAV4 παραγωγής. Το ηλεκτρικό μοντέλο θα συνδυάσει την τεχνογνωσία της Toyota στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, και την ειδικότητα της Subaru στα συστήματα τετρακίνησης. Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες, εκτός από την υφιστάμενη συνεργασία τους για τα αδελφά μοντέλα Toyota GT86 και Subaru BRZ, ενώνουν τις δυνάμεις τους και σε άλλους τομείς όπως η αυτόνομη οδήγηση και τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα.

Στόχος της Subaru είναι το μείγμα πωλήσεων της να αποτελείται κατά 40% από ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα μέχρι το 2030, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας του 2030 οι παγκόσμιες πωλήσεις της θα αφορούν αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube