Subaru: H STI περνά στην ηλεκτρική εποχή

Subaru: H STI περνά στην ηλεκτρική εποχή

Ανάμεσα σε πολλά άλλα πρωτότυπα, η Subaru θα παρουσιάσει στο Tokyo Auto Salon και το STI E-RA concept, τον προάγγελο του πρώτου ηλεκτρικού STI…

Subaru

H Subaru θα έχει έντονη παρουσία στο Tokyo Auto Salon του 2022 αποκαλύπτοντας αρκετά σπορ πρωτότυπα. Εκείνο όμως που αναμένεται να ξεχωρίσει είναι το STI E-RA, για το οποίο ο κατασκευαστής δηλώνει ότι είναι «το STI για τη νέα εποχή με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα». Η φράση αυτή είναι αρκετή για να καταλάβουμε ότι το πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα σημάνει τη μετάβαση των μοντέλων STI στην ηλεκτρική εποχή.

Η Subaru δημοσίευσε και μια εικόνα δίνοντας μας μια πρώτη γεύση από το εμπρός μέρος του. Το πρωτότυπο είναι κόκκινο και δείχνει ότι διαφέρει από το νέο WRX. Στο κέντρο της μάσκας δεσπόζει o λογότυπος STI, ενώ οι προβολείς είναι σε σχήμα «C».

Subaru

Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιο μοντέλο κρύβεται πίσω από τους λευκούς καπνούς, αλλά ίσως πρόκειται για μια γρήγορη έκδοση του νέου ηλεκτρικού Solterra. Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 14 Ιανουαρίου και την έναρξη του Tokyo Auto Salon.

Τα υπόλοιπα πρωτότυπα που θα κοσμούν το περίπτερο της Subaru στην ιαπωνική έκθεση είναι το WRX STI performance concept, το οποίο θα προαναγγέλλει τον ερχομό της έκδοσης STI του νέου WRX. Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με στιλιστικές πινελιές που πιθανότατα θα υιοθετηθούν και από το μοντέλο παραγωγής, όπως η μεγάλη πίσω αεροτομή και οι έντονες κόκκινες λεπτομέρειες.

Subaru

Επιπλέον, στην έκθεση θα παρουσιαστεί και το Levorg STI concept καθώς και το BRZ STI το οποίο αναμένεται να έχει πιο σπορ εμφάνιση και συμπεριφορά από το συμβατικό αδελφάκι του.

Όλα δείχνουν ότι το 2022 θα είναι μια χρονιά με πολύ ενδιαφέρον για τον Ιάπωνα κατασκευαστή. Από την πλευρά μας περιμένουμε με αγωνία να δούμε τα εκθέματα του και ελπίζουμε ότι θα περάσουν σύντομα και στην γραμμή παραγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube