Νέο Subaru Levorg: Με κινητήρα 1.8 και 177 PS

Νέο Subaru Levorg: Με κινητήρα 1.8 και 177 PS

Το Subaru Levorg 2ης γενιάς, που μόλις λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία, έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις και προσφέρει πλουσιότερο εξοπλισμό.

Πιστή στο ραντεβού με το κοινό της, η Subaru μόλις λάνσαρε στην ιαπωνική αγορά το ολοκαίνουργιο Levorg. Και παρότι η μυώδης εμφάνισή του μας ήταν λίγο-πολύ γνωστή από το πρωτότυπο το οποίο είχε παρουσιάσει στα τέλη του 2019, σήμερα αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το εσωτερικό του δυναμικού στέισον της φίρμας.

Ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις, στο ταμπλό δεσπόζει μια οθόνη αφής 11,6" με κατακόρυφο προσανατολισμό, η οποία συνοδεύεται από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3". Ψηφιακός είναι και ο μεσαίος καθρέφτης, ενώ τα περισσότερα φυσικά πλήκτρα έχουν εξαφανιστεί από το ταμπλό. Με το μήκος να έχει αυξηθεί κατά 65 mm, φτάνοντας τα 4.755 mm, και το μεταξόνιο να έχει κερδίσει 20 mm (2.670), είναι σαφές ότι έχει αυξηθεί ο διαθέσιμος χώρος, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές –ο τελευταίος ξεκινά από τα 561 lt με το πίσω κάθισμα στη θέση του.

Levorg

Το νέο Levorg βασίζεται στη Subaru Global Platform, παραλλαγές της οποίας έχουμε γνωρίσει στα Impreza, XV και Forester. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος, 4κύλινδρος μπόξερ με χωρητικότητα 1.800 cc –οπότε και αυτό το Levorg θα ευνοείται φορολογικά όταν εισαχθεί στη χώρα μας, από το 2021 και μετά. Επιπλέον, η απόδοση των 177 PS στις 5.200-5.600 rpm και 300 Nm στο φάσμα 1.600-3.600 rpm είναι καλύτερη από του 1.600άρη του προηγούμενου Levorg (170 PS, 250 Nm). Υπάρχει φυσικά μόνιμη τετρακίνηση, και ένα κατά 80% καινούργιο κιβώτιο Lineartronic (CVT).

Όπως κάθε μοντέλο της Subaru, το νέο Levorg έχει πλούσιο βασικό εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει τη σουίτα ενεργητικής ασφάλειας EyeSight σε καθεμιά από τις εκδόσεις GT, GT-H και STI Sport στις οποίες διατίθεται. Ως έξτρα προσφέρεται το EyeSight X, με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2. Οι κάτοικοι της Ιαπωνίας μπορούν ήδη να παραγγείλουν το δικό τους Levorg, παρότι οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί και τα πρώτα αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν στο δρόμο τον Οκτώβριο.

[Πηγή: Μotor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube