Škoda: Νέο Vision iV, πρωτότυπο ηλεκτρικό κουπέ SUV

Škoda: Νέο Vision iV, πρωτότυπο ηλεκτρικό κουπέ SUV

H Škoda προετοιμάζει 100% ηλεκτρικά μοντέλα, ένα από τα οποία θα είναι έ έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Vision iV που θα δούμε στο Σαλόνι της Γενεύης.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (7-17 Μαρτίου), θα υπάρχουν κατασκευαστές με αρκετά ελαφρύ πρόγραμμα, όπως η Lexus. Και θα υπάρχουν και κάποιοι που δεν θα ξέρεις προς τα πού να πρωτοκοιτάξεις στο σταντ τους, όπως η Škoda. 

Η τσεχική φίρμα θα παρουσιάσει δύο σημαντικές καινοτομίες, το κόμπακτ Scala και το μικρό SUV Kamiq. Αλλά δεν τελειώσαμε εδώ. Σήμερα ανακοίνωσε την παρουσία και ενός πρωτοτύπου του Vision iV.

Το πρωτότυπο αυτό που μοιάζει με κουπέ SUV και κατά τα φαινόμενα θα έχει γενναιόδωρες διαστάσεις βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ. Μια αρχιτεκτονική, η οποία προορίζεται να υποστηρίξει τα ηλεκτρικά οχήματα του Ομίλου Volkswagen, που θα εγκαινιάσει σε εκδοχή παραγωγής το κόμπακτ I.D. μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς.

Η Škoda δεν δίνει προς το παρόν καμία πληροφορία σε τεχνικό επίπεδο, με μόνη αποκάλυψη τα σκίτσα που βλέπετε. Έτσι έχουμε ως πληροφορία τις βασικές γραμμές του Vision iV. Τα σημεία που ξεχωρίζουμε είναι η μάσκα που είναι στραμμένη προς το δρόμο και διατρέχεται από μια λωρίδα LED που συνδέει τα δύο εμπρός φανάρια. Σε προφίλ, η πλευρική κρυστάλλινη επιφάνεια σχηματίζει αιχμή στις κάτω πλευρές της. Στο πίσω μέρος, βρίσκουμε τα gimmicks που αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ στα κουπέ SUV: Έντονα κεκλιμένο κρύσταλλο και ψηλό πορτμπαγκάζ, που η ακμή της πόρτας του σχηματίζει ένα κομψό χείλος εκφυγής.

Škoda Vision iV

Η Škoda επιβεβαιώνει στο δελτίο Τύπου ότι το πρώτο μοντέλο της γκάμας της που θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ θα είναι έτοιμο το 2020. Η προθεσμία δεν είναι τόσο μακρινή, οπότε λογικά θα είναι η έκδοση παραγωγής του concept car Vision iV . Ωστόσο, δεν θα είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό Škoda, καθώς οι Τσέχοι θα παρουσιάσουν εφέτος ένα αμιγώς ηλεκτρικό Citigo.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube