SΕΑΤ: Με φουλ ηλεκτρική παρουσία στη Γενεύη

SΕΑΤ: Με φουλ ηλεκτρική παρουσία στη Γενεύη

Η SEAT θα παρουσιάσει στο Σαλόνι της Γενεύης ένα πρωτότυπο που προαναγγέλλει το πρώτο EV της ισπανικής φίρμας που θα μπει στην παραγωγή το 2020.

Ενώ περιμέναμε μια πρόγευση από το επόμενο Leon, η SEAT θα αποκαλύψει τελικά στη Γενεύη ένα πρωτότυπο που προδιαγράφει ένα προσεχές ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η φίρμα το επιβεβαίωσε με αυτό το teaser σήμερα, όπου μπορούμε να μαντέψουμε το περίγραμμα ενός αυτοκινήτου, μάλλον κόμπακτ και ψηλού, που δεν δείχνει ξεκάθαρα όμως πως πρόκειται για ένα SUV/crossover.

Αυτή θα είναι η πρώτη υλοποίηση του Ισπανού κατασκευαστή πάνω στην πλατφόρμα ΜΕΒ που σχεδιάστηκε για τα ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου Volkswagen και θα εγκαινιαστεί στην παραγωγή από το Volkswagen I.D. στο τέλος του 2019. Οπότε λογικά, αυτό το SEAT θα έχει πολύ στενή τεχνική σχέση με το γερμανικό EV.

Σύμφωνα με τα λόγια της SEAT, αυτό το concept car «απαντά στις πολλές ερωτήσεις για το πώς θα μοιάζει το μέλλον της κινητικότητας», χωρίς να ξεχνάμε «τις βασικές αξίες της μάρκας». Το μοντέλο παραγωγής, το οποίο ο Ισπανός κατασκευαστής υποσχέθηκε για το 2020, θα πρέπει να τοποθετηθεί σαφώς πιο σπορ από το VW I.D. Επιπλέον, όταν επεξεργαστήκαμε λίγο την εικόνα, ο λογότυπος «FR» εμφανίζεται στο καπό. Ακόμα καλύτερα διακρίνεται η ανακλαστική (φωτεινή;) λωρίδα που ενώνει τα δύο φανάρια αλά νέο Tarraco, όπως και στο πρωτότυπο Cupra Formentor. Οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι το Tarraco εισήγαγε μια αισθητική διαφοροποίηση που θα τη βλέπουμε συχνά στα προσεχή SEAT.

seat ev

To πρωτότυπο της ισπανικής εταιρείας δεν είναι το μόνο ηλεκτρικό του VW Group στο Σαλόνι της Γενεύης, καθώς η Skoda θα παρουσιάσει το Vision iV, και η Audi θα έχει στο σταντ της το Q4 e-tron.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube