SEAT E-Born: Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο έρχεται το 2020

SEAT E-Born: Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο έρχεται το 2020

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της SEAT θα είναι ένα hatchback στο μέγεθος του Leon και θα είναι έτοιμο το 2020.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της SEAT θα είναι ένα hatchback στο μέγεθος του Leon αλλά θα προσφέρει πολύ καλύτερους χώρους.

Θα βασίζεται στη πλατφόρμα
MEB του Ομίλου και θα λανσαριστεί το 2020. Η απουσία του κλασικού συστήματος κινητήρα-μετάδοσης, αφήνει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο εκμετάλλευσης του διαθέσιμου χώρου προς όφελος της ευρυχωρίας της καμπίνας. Αιτήσεις κατοχύρωσης ονομάτων δείχνουν ότι οι Ισπανοί προσανατολίζονται στα ονόματα SEAT Born, Born-E ή E-Born. Τρία ονόματα βασισμένα στο El Born, μιας από τις πιο μοδάτες περιοχές της Βαρκελώνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Ateca 1.0 TSI

Η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σχετικά με τη σχεδίαση. Οι πηγές αναφέρουν ότι σε σχέση με τα κλασικά
hatchback η γραμμή της οροφής θα είναι ελαφρώς ανασηκωμένη, ώστε να μην επηρεαστεί το ε

«Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο βασισμένο στη ΜΕΒ πλατφόρμα θα είναι μικρότερο από το μεγάλο μας SUV» λέει ο Matthias Rade, αντιπρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης. «Θα έχει πάνω κάτω το μήκος του Leon αλλά οι εσωτερικοί χώροι θα είναι πολύ καλύτεροι, καθώς τα λιγότερα τμήματα του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης επιτρέπουν περισσότερη ελευθερία στο πακετάρισμα των μηχανικών μερών».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Arona 1.0 ECO TSI 115 PS


Σύμφωνα με τον Rade το αυτοκίνητο είναι ολοκληρωμένο κατά 95% με τα βασικά χαρακτηριστικά του όπως το μεταξόνιο το μήκος και το πλάτος να έχουν καθοριστεί. «Είναι όμορφο , γιατί είναι πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο αλλά ταυτόχρονα ένα τυπικό SEAT εύκολα αναγνωρίσιμο». Σε ό,τι έχει να κάνει με τις τιμές, το αυτοκίνητο θα είναι στο επίπεδο του Ateca.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube