Q4 Sportback e-tron concept: Το νέο ηλεκτρικό coupé SUV της Audi [video]

Q4 Sportback e-tron concept: Το νέο ηλεκτρικό coupé SUV της Audi [video]

Μετά από το Audi Q4 e-tron, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε και την Sportback εκδοχή του που θα κυκλοφορήσει το 2021.

Μετά από το περσινό Q4 e-tron concept, η Audi παρουσίασε το το νέο Q4 Sportback e-tron concept - ένα ηλεκτρικό coupé SUV με δυναμική σχεδίαση με το οποίο μας προϊδεάζει για το αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει μέσα στο 2021.

Σχεδιαστικά, το Q4 Sportback e-tron ξεχωρίζει από το πιο συμβατικό αδερφάκι του χάρη στο διαφορετικό σχεδιασμό από τη μεσαία κολώνα και πίσω που παραπέμπει σε coupé. Η οροφή έχει έντονη κλίση και καταλήγει σε μια αεροτομή και επιθετικά φώτα που ενώνονται με μια λωρίδα LED. Πιο χαμηλά, ο μεγάλος προφυλακτήρας ενσωματώνει διακοσμητικές εσοχές, πτερύγια, φωτιζόμενο έμβλημα e-tron και διαχύτη σε απόχρωση αλουμινίου.

Την εικόνα συμπληρώνουν η διαφορετική γρίλια στο εμπρός μέρος, τα τονισμένα φτερά, οι τροχοί 22", η απόχρωση kinetic grey και τα μαρσπιέ που είναι βαμμένα σε dark grey (αντί για το πιο διακριτικό glossy black του Q4 e-tron)

Audi Q4 Sportback e-tron

Οι διαστάσεις είναι παραπλήσιες, με μήκος 4.600 mm (+10mm), πλάτος 1.900 mm (σταθερό), ύψος 1.600 mm (-10mm) και μεταξόνιο 2.770 mm (σταθερό), όμως το Sportback έχει καλύτερο συντελεστή οπισθέλκουσας 0.26 cd (-0.01 cd) χάρη στην πιο αεροδυναμική διαμόρφωση της ουράς.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη, καθώς το ταμπλό προέρχεται αυτούσιο από το Q4 e-tron με οθόνη αφής 12,3" που έχει κλίση προς τον οδηγό, ψηφιακό πίνακα οργάνων και head-up display με επαυξημένη πραγματικότητα. Η καμπίνα είναι αυστηρά τετραθέσια με τα καθίσματα να έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα. Οι ανοιχτόχρωμες επενδύσεις ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας, τα πατάκια είναι από ανακυκλώσιμα υλικά ενώ βρίσκουμε επίσης Alcantara και λεπτομέρειες από microfiber και plexiglass.

Audi Q4 Sportback e-tron

Όπως και το Q4 e-tron concept, έτσι και η έκδοση Sportback βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του VW Group. Το ηλεκτρικό σύστημα αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες με 150 kW/310 Νm στον εμπρός άξονα και 75 kw/150 Nm στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική απόδοση είναι 225 kW (306 PS) χαρίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,3" και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 180 m/h.

Η μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh που ζυγίζει 510 kg, προσφέρει αυτονομία 450 km (WLPT) και μπορεί να φορτίσει στο 80% της ενέργειάς της σε περίπου μισή ώρα. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, οι πισωκίνητες εκδόσεις θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία 500 km (WLPT) ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Audi Q4

Η Audi κάνει λόγο για δυναμική οδική συμπεριφορά χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους που παραπέμπει σε σεντάν, και την αναλογία βάρους 50:50 ανάμεσα στους δύο άξονες. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα MacPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, με ενεργά αμορτισέρ.

Εκτός από το Q4 Sportback e-tron που θα είναι το έβδομο κατά σειρά ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Audi, η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα και τα e-tron S και e-tron Sportback S. Η γερμανική εταιρεία έχει ανακοινώσει πως η γκάμα της θα περιλαμβάνει πάνω από 20 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025, με στόχο τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα να αφορούν το 40% των συνολικών της πωλήσεων.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube