Project Maybach, έμπνευση για τη νέα γενιά

Project Maybach, έμπνευση για τη νέα γενιά

Η Mercedes με το Project Maybach αποκαλύπτει ένα υπερμέγεθες κόνσεπτ ελεύθερου χρόνου που έχει μια ιδιαιτερότητα: Σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον Virgil Abloh, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Louis Vuitton που πέθανε πρόσφατα.

Project Maybach

Ποιος θα το φανταζόταν ότι μια μέρα η Maybach θα συνδεόταν με SUV και αυτοκίνητα με προσανατολισμό στον ελεύθερο χρόνο και στην περιπέτεια, όπως το πρόσφατο πρωτότυπο Project Maybach. 

Η ιστορία της φίρμας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολυτελείς, πελώριες μπερλίνες, κουπέ και καμπριολέ. Μέχρι τουλάχιστον (και εξαιρουμένου του B’ Παγκοσμίου Πολέμου), η Mercedes-Benz να τη βάλει στο χέρι, να τη μετακομίσει από τις εκθέσεις σε online και να της προσθέσει στην γκάμα ένα τεράστιο τζιποειδές, τη Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC.

Το Project Maybach, όπως λέει η Mercedes-Benz, έρχεται για να εμπνεύσει την επόμενη γενιά και να αμφισβητήσει για πάντα το status quo.

Βέβαια, επειδή οι Γερμανοί είναι μεθοδικοί, αυτή η τελευταία δεν ήταν ένας πυροβολισμός στου κουτρούλη το πανηγύρι, μιας και η Mercedes-Maybach αποκάλυψε επίσης το πρωτότυπο EQS SUV -αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά-, αποτελώντας, όπως υποδηλώνει και το όνομα, μία SUV εκδοχή της νέας ηλεκτρικής ναυαρχίδας της Mercedes-Benz, της EQS.

Project Maybach

To Project Maybach πρόκειται για ένα πελώριο αυτοκίνητο παντοδαπού εδάφους, με μήκος πάνω από έξι μέτρα και 100% ηλεκτρικό.

Μέχρι τότε όμως, η Mercedes-Maybach κλιμακώνει την παρουσία της στην περιπέτεια αποκαλύπτοντας το Project Maybach, σε ένα πρότζεκτ που, υπό άλλες, πιο ευνοϊκές και πλεονεκτικές συνθήκες, θα έπρεπε να το έχουμε νωρίτερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Maybach: Γιορτάζει τα 100 με V12 και δύο μοντέλα [video]

Το Project Maybach ξεκίνησε με ένα λευκό φύλλο χαρτί και σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον πολυπράγμονα Virgil Abloh, τον καλλιτεχνικό διευθυντή στο ανδρικό τμήμα της Louis Vuitton, που πέθανε πριν λίγες μέρες από καρκίνο. Και λέμε «πολυπράγμονα», καθώς ήταν επίσης αρχιτέκτονας, στιλίστας, ιδρυτής της μάρκας Off-White με έδρα το Milano... Ένας άνθρωπος που συνήθιζε να συνδυάζει την πολυτέλεια και το streetwear. Ο Abloh ήταν επίσης σχεδιαστής, ντισκ τζόκεϊ και για ένα διάστημα το δεξί χέρι του Αμερικανού ράπερ Kanye West.

Project Maybach

Η Maybach δεν φαίνεται να ήταν έτοιμη να δώσει πληροφορίες για το τεχνικό φύλλο του αυτοκινήτου. Κάτι που θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς το πρωτότυπο κρύβει ηλεκτρικούς συλλέκτες κάτω από το γυάλινο καπό του. 

Κατά τα λοιπά, το Project Maybach διαθέτει μόνο δύο πόρτες για τα έξι μέτρα του. Ο αισθητικός προσανατολισμός του είναι κατά Ράλι Dakar μεριά: Μοιάζει χαρακτηριστικά με κάποια από τα αυτοκίνητα του αγώνα, ενώ το μπεζ χρώμα, η σχάρα οροφής και το εσωτερικό του ανακαλούν στη μνήμη μας αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’80. 

Το Project Maybach εκτίθεται επί του παρόντος στο Μουσείο Rubell, με προνομιακή πρόσβαση για του φοιτητές σχεδιαστικών σχολών και Καλών Τεχνών. Ως ένας τελευταίος φόρος τιμής στον Virgil Abloh που μόλις είχε περάσει τα 41…

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα, η Maybach δεν αποτελεί ξεχωριστή φίρμα αλλά τμήμα της Mercedes-Benz, όπως η AMG. Παραμένει όμως συνώνυμη με την πολυτέλεια και την αποκλειστικότητα. Κάθε αυτοκίνητό της είναι χειροποίητο και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αγοραστή του και φυσικά η τιμή εκκίνησης έχει τουλάχιστον έξι ψηφία. Οι Maybach είναι γνωστές για τον ισχυρό κινητήρα και τη μακρά λίστα προαιρετικού συβαριτικού και σοφιστικέ εξοπλισμού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube