Maybach: Γιορτάζει τα 100 με V12 και δύο μοντέλα [video]

Maybach: Γιορτάζει τα 100 με V12 και δύο μοντέλα [video]

Για την εκατονταετηρίδα της, η Maybach λανσάρει μια γενέθλια έκδοση λίγων κομματιών της S-Class και της GLS που μεταμορφώθηκαν ανάλογα από τον πολυτελή οίκο.

Πριν από ακριβώς 100 χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 1921, στην Έκθεση του Βερολίνου, ο Wilhelm Maybach και ο γιος του Karl, παρουσιάζουν το πρώτο τους αυτοκίνητο: Την W 3.

Η Maybach γεννήθηκε και θα ήταν στη δεκαετία του ’20 ένα από τα μεγάλα ονόματα των πολυτελών αυτοκινήτων, καθώς υπήρχαν πάρα πολλά τέτοια στην περίοδο του Μεσοπολέμου. Ο Maybach θα παρέμενε ανεξάρτητος για δεκαετίες πριν η Mercedes αναλάβει τον γερμανικό οίκο, όταν ο Karl πέθανε το 1960.

Maybach W3 @ IAA Berlin 1921
Το σταντ της Maybach και η W3 στην ΙΑΑ του Βερολίνου το 1921. Με μήκος πέντε μέτρα, 6κύλινδρο μοτέρ σε σειρά με χωρητικότητα 5.740 cc και 70 άλογα στις 2.200 rpm, η W3 έβγαινε σε δύο εκδόσεις καροσερί: Τorpille και coupé de ville, που από το '21 μέχρι το '28 πούλησαν μαζί 500 αυτοκίνητα.  

Η Maybach είχε και πάλι μια σύντομη περίοδο ανεξαρτησίας, μεταξύ 2002 και 2014. Κατά τη διάρκειά της, η φίρμα είχε γίνει γνωστή για τις 57 και 62. Δύο λιμουζίνες Pullman που βασίζονταν στη Mercedes-Benz S-Class. 

Ο δεσμός μεταξύ Maybach και Mercedes-Benz είναι… αιώνιος, με τη Στουτγάρδη να αναλαμβάνει ξανά τον έλεγχο της Maybach το 2014. Σήμερα, η Maybach είναι μια ξεχωριστή ενότητα στον κατάλογο της Mercedes-Benz και περιλαμβάνει μόνο δύο μοντέλα. Κι ενώ περιμένουμε την πρώτη ηλεκτρική Maybach, σημάδι αλλαγής των καιρών, η πολυτελής φίρμα γιορτάζει τα 100 της χρόνια με μια περιορισμένη έκδοση 100 αυτοκινήτων GLS και S-Class, με κινητήρα V12, 612 άλογα και τετρακίνηση.

Maybach Edition 100

Και τα δύο αυτοκίνητα είναι βαμμένα στο χέρι με ασημί/ναυτικό μπλε χρώμα, υψηλής τεχνολογίας, και με πολύ όμορφο εφέ. Συνδυάζεται δε, με σφυρήλατες ζάντες ειδικού σχεδιασμού με γκρι φινίρισμα.

Γενέθλια σήματα με την αναγραφή «Edition 100» υπάρχουν στις πίσω κολόνες για να επισημαίνουν τα 100 χρόνια της εταιρείας.

Maybach Edition 100

«Ένα κάλυμμα αυτοκινήτου με το εμβληματικό διπλό “Μ” καθώς και μια εκλεπτυσμένη, χειροποίητη θήκη από μαλακό δέρμα σε κρυστάλλινο λευκό ή μαύρο χρώμα και σε μορφή φακέλου -προορίζεται για την αποθήκευση κλειδιών και εγγράφων- υπογραμμίζει περαιτέρω την αποκλειστικότητα της έκδοσης. Στο πλαίσιο της επετειακής έκδοσης, οι μακροχρόνιες συνεργασίες της Mercedes-Maybach σχεδιάζουν επίσης ειδικές σειρές αντικειμένων, επίσης αυστηρά περιορισμένης παραγωγής: Έτσι, ο επίσημος συνεργάτης “Maybach Icons of Luxury” προσφέρει μια αδαμαντοποίκιλτη πένα από τη συλλογή Maybach the Peak», ανέφερε το δελτίο Τύπου. Αν έχεις τύχη (και χρήμα), διάβαινε…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube