Επίσημο: Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC

Επίσημο: Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC

Υπερπολυτελής έκδοση βασισμένη στη ναυαρχίδας των SUV της Mercedes-Benz.

Η Daimler παρουσίασε τη νέα Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC - μια υπερπολυτελή έκδοση της ναυαρχίδας των SUV της Mercedes-Benz, η οποία στοχεύει μοντέλα όπως η Bentley Bentayga και η Rolls-Royce Cullinan.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLS στο NYAS [video+100 pics]

Το μοντέλο βασίζεται στην Mercedes-Benz GLS, όμως προσφέρει ανώτερα επίπεδα πολυτέλειας, υλικών και ηχομόνωσης στο εσωτερικό, ανάλογα μιας λιμουζίνας. Το μήκος του φτάνει τα 5.205 mm, το πλάτος τα 2.030 mm και το ύψος τα 1.838 mm.

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, η Mercedes-Maybach GLS ξεχωρίζει από το έμβλημα της Maybach στο καπό, την επιβλητική γρίλια, τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με χρώμιο στις εισαγωγές αέρα και την προστατευτική ποδιά. Στο προφίλ, κυριαρχούν οι πολυάκτινες ζάντες 22" ή και 23" ενώ η πολυτέλεια ενισχύεται από το χρώμιο στο πλαίσιο των παραθύρων, το B-Pillar, τις ράγες οροφής και τα μαρσπιέ.

Mercedes-Maybach

Στο πίσω μέρος έχουμε περισσότερα χρωμιωμένα στοιχεία στον προφυλακτήρα, το έμβλημα της Maybach στην πίσω κολόνα και διαφορετικές απολήξεις της εξάτμισης με χωρίσματα στη μέση. Επιπλέον, αποκλειστικά για το μοντέλο προσφέρονται διάφορες εξωτερικές αποχρώσεις και η παραδοσιακή διχρωμία της Maybach σε 8 διαφορετικούς συνδυασμούς.

Το μοντέλο εξοπλίζεται με την αερανάρτηση Airmatic ενώ προαιρετικά διατίθεται και η ενεργή αερανάρτηση με τεχνολογία E-Active Body Control που στη νέα λειτουργία Maybach προσφέρει κορυφαία επίπεδα άνεσης για τους πίσω επιβάτες. Όταν το όχημα παρκάρει, η ανάρτηση χαμηλώνει ελαφρώς διευκολύνοντας την είσοδο και την έξοδο σε συνδυασμό με τα ανακλινόμενα και φωτιζόμενα σκαλοπάτια από αλουμίνιο.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V8 κινητήρας 4,0 λίτρων που αποδίδει 558 PS και 730 Nm ροπής. Η λειτουργία του υποστηρίζεται από το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V EQ Boost το οποίο προσθέτει 22 PS και 250 Nm ροπής επιπλέον. Παρά τον όγκο της, η τετρακίνητη Mercedes-Maybach GLS επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 4,9", ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

Mercedes-Maybach

Στην καμπίνα η εικόνα είναι γνώριμη από την GLS όμως τα υλικά ανεβάζουν την εμπειρία σε άλλο επίπεδο. Όλες σχεδόν οι επιφάνειες έχουν επένδυση από κορυφαίας ποιότητας nappa leather

Οι πίσω θέσεις που είναι και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε μοντέλα σαν και αυτό, είναι ηλεκτρικά ανακλινόμενες και κλιματιζόμενες ενώ προσφέρουν και λειτουργία μασάζ. Στην τετραθέσια έκδοση, ανάμεσα στα πίσω καθίσματα η κεντρική κονσόλα διαθέτει ανακλινόμενα τραπεζάκια και μικρό ψυγείο για σαμπάνιες. Ενδεικτικό της άνεσης είναι πως ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι 1103 mm ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1,340 mm στη λειτουργία "chauffeur" που μετακινεί το εμπρός κάθισμα του συνοδηγού.

Mercedes-Maybach

Η ηλεκτρική πανοραμική οροφή μπορεί να αλλάζει διαφάνεια ανάλογα με τις προτιμήσεις των επιβατών ενώ συρόμενα σκιάδια στα πλευρικά παράθυρα ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Επιπλέον, δύο ταμπλέτες δίνουν πρόσβαση στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και στους πίσω επιβάτες που μπορούν να ελέγχουν όλες τις παραμέτρους άνεσης της καμπίνας.

Το προαιρετικό πακέτο Air-Balance περιλαμβάνει ένα ειδικό άρωμα που εξελίχθηκε αποκλειστικά για την Mercedes-Maybach GLS με μυρωδιές από λευκά άνθη osmathus σε συνδυασμό με δέρμα και πικάντικο τσάι.

Για όσους ενδιαφέρονται, η εμπορική διάθεση της Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC θα ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, με τις τιμές να ανακοινώνονται αργότερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube