Πρόγευση για το Škoda Vision RS Plug-In Hybrid με τα 245 άλογα

Πρόγευση για το Škoda Vision RS Plug-In Hybrid με τα 245 άλογα

Η Škoda έδωσε στη δημοσιότητα ακόμα τέσσερα σκίτσα του Vision RS που θα ντεμπουτάρει την άλλη εβδομάδα στο παρισινό Σαλόνι και «φωτογραφίζει» ένα μελλοντικό υβριδικό Fabia RS με 245 άλογα.

Ο Τσέχος κατασκευαστής μας έδωσε μια δεύτερη πρόγευση του πρωτοτύπου Vision RS Plug-In Hybrid -την πρώτη την είχαμε πάρει στις 30 Αυγούστου-, του πιθανότατα μελλοντικού Fabia RS. Το αυτοκίνητο, εκτός από τον 4κύλινδρο 1.500άρη βενζινοκινητήρα TSI EVO των 150 ίππων, επικουρείται από ένα ηλεκτρομοτέρ με 102 άλογα που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 13kWh. 

Σε συνδυασμό, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης αποδίδει 245 PS, με τη Škoda να δηλώνει εκπομπές CO2 33 g/km και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 70 km με το παλιό πρωτόκολλο NEDC, που σημαίνει από 40 έως 50 km στη νέα ομολαγκασιόν WLTP.  Όσον αφορά τις επιδόσεις, οι Τσέχοι μιλούν για 0-100 km/h σε 7,1” και τελική ταχύτητα 209 km/h.  

Η επαναφόρτιση διαρκεί 2,5 ώρες σύμφωνα με το Škoda, αλλά δεν προσδιορίζει το σύστημα φόρτισης και το σταθμό. Διαθέτοντας μια «συναισθηματική γλώσσα σχεδιασμού», όπως λέει η εταιρεία, το Vision RS αποτελεί μια προεπισκόπηση της επόμενης γενιάς μοντέλων και χρησιμοποιεί υψηλό ποσοστό ανακυκλωμένου ανθρακονήματος και υλικά vegan.

Škoda Vision RS Plug-In Hybrid

Εξ όσων βλέπουμε από τα νέα σκίτσα, δεν περιμένουμε ένα σχεδιαστικό ντελίριο από τους στιλίστες της Škoda. Ούτε καν κάτι που να φέρνει σε ένα φουσκωμένο κουπέ. Το Vision RS θα είναι κατά τα φαινόμενα ένα ήσυχο κόμπακτ 5θυρο, με μήκος 4,36 m, πλάτος 1,81 και ύψος 1,43 μ. Τα δύο σχέδια που κυκλοφόρησαν online από τη Škoda δείχνουν επίσης ότι το Vision RS δεν θα βγάζει μάτι. Η αθλητικότητά του θα εκφράζεται με αεροδυναμικές επιφάνειες (σπόιλερ, διαχύτης, πτέρυγα) λογικού μεγέθους. Και οι γραμμές του δεν σηματοδοτούν καμία ρίξη με το υφιστάμενο στιλ της Škoda.
Škoda Vision RS Plug-In Hybrid
Στα δύο επιπλέον σκίτσα που προσέθεσε αργότερα η Škoda, βλέπουμε μια καμπίνα είναι γεμάτη οθόνες LCD, μαζί με τέσσερα καθίσματα με ραφές σε καπιτονέ μοτίβο. Το καινούργιο Rapid Spaceback που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο, και στη βασική μορφή του το έχουμε ήδη δει σε scoop, θα επηρεαστεί σχεδιαστικά σε κάποιο βαθμό από το Vision RS, αλλά μην περιμένετε το προσεχές κόμπακτ στέισον των Τσέχων να είναι το ίδιο κραυγαλέο με το πρωτότυπο του Παρισιού. Ένα Rapid Spaceback RS αναμένεται το 2020, αλλά παραμένει να δούμε τι είδους σύστημα κίνησης θα επιλέξει η Škoda για το αυτοκίνητο.

Škoda Vision RS Plug-In Hybrid

Προσώρας την αντιπροσώπευση της οικογένειας «RS» έχει αναλάβει το Octavia, που από την επόμενη εβδομάδα θα έχει και επισήμως τη συνδρομή του Kodiaq RS. Ενός μεσαίου crossover με το μοτέρ 2.0 BiTDI σε εκδοχή ισχύος 240 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube