Στο Παρίσι το Škoda Vision RS concept [video]

Στο Παρίσι το Škoda Vision RS concept [video]

Ένα πρωτότυπο που σηματοδοτεί την πρόθεση της εταιρείας να μπει στην κατηγορία των «καυτών» χάτσμπακ.

Η Škoda αποκάλυψε κάποια σχέδια που έχουν να κάνουν με ένα πρωτότυπο που θα παρουσιάσει στο κοινό στο Παρίσι, στο εκεί Σαλόνι Αυτοκινήτου τον Οκτώβριο.
Σε αντίθεση με την τάση της εποχής που θέλει όλες τις εταιρείες να «επενδύουν» σε SUV και Crossover, η Škoda έχοντας μια πλήρη γκάμα σε αυτήν την κατηγορία, θα παρουσιάσει ένα δυνατό χάτσμπακ που θα φέρει τα διακριτικά RS.

Mε τον τρόπο αυτό οι Τσέχοι σηματοδοτούν την πρόθεσή τους για μια πιο δυναμική παρουσία στη συγκεκριμένη κατηγορία, όπου ο ανταγωνισμός παίζει «καλή μπάλα». Άλλωστε η Škoda, θα ήθελε με κάποιο τρόπο να εξαργυρώσει την εξαιρετική της παρουσία στα ράλι με το Fabia, όσο και τη διαχρονική της εμπλοκή στα motorsports.

sk

Προς το παρόν πάντως η Škoda δεν έχει αποκαλύψει κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το Vision RS concept, πέρα από το ότι όπως φαίνεται θα είναι 5θυρο με μήκος 4,356 μέτρων, κάτι που το τοποθετεί πολύ πιο κοντά στο Golf, όντας σαφώς μεγαλύτερο από το Fabia ή Rapid.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως τα διακριτικά RS τα είδαμε για πρώτη φορά στη Škoda το 1974 όταν κόσμησαν τα 180 RS και 200 RS στους αγώνες, ενώ στο πίσω μέρος της Octavia τοποθετήθηκαν μετά το 2000 για να σηματοδοτήσουν την σπορ έκδοση του μοντέλου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube