Prodrive P25: Η αναβίωση του θρυλικού Subaru Impreza 22B STi;

Prodrive P25: Η αναβίωση του θρυλικού Subaru Impreza 22B STi;

H Prodrive ετοιμάζει το P25, την αναβίωση του θρυλικού Subaru Impreza 22B που θα γιορτάζει τα 25 χρόνια από την κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι το 1997.

Prodrive P25

Η συνεργασία της Prodrive με την Subaru πάει πολλά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Πέρα από τις μοναδικές στιγμές που μας έχει χαρίσει στις ειδικές διαδρομές των ράλι, από τη συνεργασία αυτή προέκυψαν και κάποια αυτοκίνητα που θα μας στοιχειώνουν για πάντα. Το πιο χαρακτηριστικό απ' αυτά είναι αναμφίβολα το Subaru Impreza 22B STi.

Ένα αυτοκίνητο που αρκετοί θα θέλαμε να το ξαναδούμε στους δρόμους είτε στην αρχική του μορφή είτε σε μια πιο σύγχρονη. Και αν κρίνουμε από το teaser που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram η βρετανική εταιρεία, αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα και συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου.

Από την σιλουέτα του αυτοκινήτου που ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει η Prodrive την άλλη εβδομάδα, φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με την αναβίωση του Impreza από την δεκαετία του 1990, ενώ η θέση του B-pillar κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι θα έχουμε να κάνουμε με την κουπέ έκδοση του μοντέλου, όπως εκείνη που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 1997: Το θρυλικό Ιmpreza 22B STi.

Επιπλέον, το όνομα P25 θα συμβολίζει την συμπλήρωση 25 χρόνων από την κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος κατασκευαστών το 1997.

Με την Subaru να εξετάζει το ενδεχόμενο ενός ηλεκτρικού STI, θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή για μια αναβίωση ενός θρυλικού Impreza από το παρελθόν.

1998-subaru-impreza-22b

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube