Nissan: Το επόμενο Z θα έχει χειροκίνητο κιβώτιο [video]

Nissan: Το επόμενο Z θα έχει χειροκίνητο κιβώτιο [video]

Νέο teaser για το Nissan Z Proto που θα παρουσιαστεί διαδικτυακά στις 16 Σεπτεμβρίου.

Λίγο πριν από την πρεμιέρα του πρωτοτύπου Z Proto που είναι προγραμματισμένη για τις 16 Σεπτεμβρίου 2020, η Nissan δημοσίευσε ένα νέο teaser video που αποκαλύπτει περισσότερα σχεδιαστικά στοιχεία του μοντέλου ενώ επιβεβαιώνει με έξυπνο τρόπο ότι πρόκειται να έχει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται το Nissan Z Proto [video]

Όπως βλέπουμε από τα πιο κοντινά πλάνα, τα εμπρός φώτα LED έχουν σχήμα που παραπέμπει στα φώτα του 240Z όπως και οι αναλογίες του σπορτσκαρ. Στο προφίλ το μοντέλο φέρει το στρογγυλό έμβλημα Z ενώ πίσω η εικόνα είναι πιο κοντά στα 80's και το 300ZX.

Στο τέλος του βίντεο η εικόνα ζουμάρει στο δεξί χέρι του οδηγού που ακουμπά στο λεβιέ ταχυτήτων, επιβεβαιώνοντας πως έχουμε να κάνουμε με χειροκίνητο σασμάν!

Η έκδοση παραγωγής του 400Z φημολογείται πως θα παρουσιαστεί το 2022, περίπου ένα χρόνο μετά από την πρεμιέρα του αντίστοιχου πρωτοτύπου. Κάτω από το καπό είναι πολύ πιθανό να δούμε twin-turbo V6 κινητήρα 3,0 λίτρων με 400 PS και 475 Nm που θα συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 7 σχέσεων. Και στις δύο περιπτώσεις η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Στην αγορά, το μοντέλο αναμένεται να τοποθετηθεί απέναντι από τη νέα Toyota GR Supra.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube