Το 2022 θα δούμε το νέο Z της Nissan

Το 2022 θα δούμε το νέο Z της Nissan

Η νέα γενιά του ιαπωνικού sports car θα ονομάζεται 400Z.

Η Nissan βρίσκεται στη μέση ενός φιλόδοξου σχεδίου για την ανοικοδόμησή της, την αύξηση των κερδών, καθώς και την δημιουργία μιας νέας γενιάς μοντέλων που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες και τα γούστα.

Ένα από αυτά τα μοντέλα θα είναι και ο διάδοχος του 370Z. Το νεότερο μέλος της οικογένειας μοντέλων Z της Nissan θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2022 και η εμπορική του καριέρα θα ξεκινήσει ένα χρόνο μετά, συμπληρώνοντας έτσι 15 χρόνια από το λανσάρισμα του 370Z το 2008.

Nissan 400Z Auto Express 1

Μέχρι το 2023 η Nissan θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην επέκταση της γκάμας των crossover και SUV, θα λανσάρει οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα και θα αναζωογονήσει την γκάμα των σπορ μοντέλων της. Ταυτόχρονα, θα μειώσει το portfolio της κατά 20%, διακόπτοντας παλαιότερα μοντέλα ή αυτά που αφορούν συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη.

Ο αντικαταστάτης του 370Z, που φημολογείται ότι θα ονομάζεται 400Z, θα πωλείται στην Β. Αμερική, την Κίνα, την Ευρώπη και την Ιαπωνία. Η επιβεβαίωση για την δημιουργία της νέας γενιάς του Z ήρθε στις αρχές του χρόνου μέσα από μια ασπρόμαυρη μουντή φωτογραφία με όλη την γκάμα της Nissan. Αν και οι σχεδιαστικές λεπτομέρειές του είναι δύσκολο να γίνουν διακριτές, μπορούμε να δούμε το συνολικό παρουσιαστικό του που παραμένει πιστό στην παράδοση της οικογένειας μοντέλων Z.

Nissan 400 Z

Στις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στον βρετανικό Τύπο μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την σχεδίαση του νέου Z που φέρει και ορισμένες σχεδιαστικές αναφορές από το μοντέλο της δεκαετίας του '60.

Για την διάσφαλιση της κερδοφορίας του νέου sports car -κάτι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί στην συγκεκριμένη κατηγορία λόγω μικρού όγκο πωλήσεων-, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει η Nissan μια εξέλιξη της πλατφόρμας του Infiniti Q60 Coupe δεύτερης γενιάς. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για τοποθέτηση του κινητήρα εμπρός και κίνηση στους πίσω ή τους τέσσερις τροχούς, ενώ είναι ήδη συμβατή με έναν 3λιτρο V6 twin-turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 400 ίππων. Όλα αυτά θα επιτρέψουν στη Nissan να προχωρήσει την εξέλιξη του νέου Z ακόμα πιο γρήγορα, μιας και τα μηχανικά μέρη είναι άμεσα διαθέσιμα και οι προδιαγραφές τους θα το κάνουν ανταγωνιστικό στην κατηγορία.

Nissan 400Z Auto Express 2

[Πηγή: Auto Express UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube