Έρχεται το Nissan Z Proto [video]

Έρχεται το Nissan Z Proto [video]

Το ολοκαίνουριο σπορτσκαρ της Nissan αποκαλύπτεται σταδιακά προτού δούμε το αντίστοιχο πρωτότυπο.

Από την ανακοίνωση του στρατηγικού πλάνου της Nissan στα τέλη Μαΐου και το σχετικό video με τα 12 επερχόμενα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας, όλοι ξεχώρισαν το ολοκαίνουριο Z που έκανε την εμφάνισή του σε πρώτο πλάνο. Συνεχίζοντας την εκστρατεία teaser για το σπορστκαρ, η Nissan δημοσίευσε ένα νέο βίντεο που αναλύει την ιστορία των Z και μας προετοιμάζει για το πρωτότυπο Nissan Z Proto που βρίσκεται προ των πυλών και πιθανότατα θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στις 15 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρείας, Alfonso Albaisa, δημοσίευσε στο Instagram ένα σκίτσο που αποκαλύπτει για πρώτη φορά το πίσω μέρος του νέου Z μαζί με το παρακάτω συνοδευτικό κείμενο:

«Πρότζεκτ με μεγάλο νόημα δεν έρχονται κάθε μέρα και επιπλέον, λίγα είναι αυτά που ξυπνούν τις αναμνήσεις με τη μορφή slide show όπως το Z. Πενήντα χρόνια πριν στο Τόκιο, ο Tai San (Nissan Executive Design Director) είδε το πρώτο του Z και αποφάσισε πως θέλει να γίνει σχεδιαστής αυτοκινήτων. Περίπου την ίδια περίοδο αλλά μερικά χιλιάδες μίλια μακριά, ένα παιδί από την Κούβα (εγώ) είδε το πρώτο του Z στο Miami και αναφώνησε ουάου!

«Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Tai san έγινε ο σχεδιαστής του μοντέρνου και απίσταυτα μινιμαλιστικού 300ZX το οποίο ήταν ο δεύτερο μοντέλο από πυλό που είδα στο πρώτο μου ταξίδι στο σχεδιαστικό στουντιο στην Ιαπωνία πριν από 31 χρόνια (ακόμα μια στιγμή που αναφώνησα ουάου!).»

«Αργότερα βρήκα τον εαυτό μου να δουλεύει στο σχεδιασμό του 350Z, με όνειρο της ομάδας να βρει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα για το Z αναζητώντας την ομορφιά των μηχανικών μερών και μια όψη που μοιάζει να αγκαλιάζει το δρόμο. Περισσότερα θα έρθουν σύντομα όμως μέχρι τότε σας παρακαλώ να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας αναμνήσεις Z.»

Nissan Z Proto

Όπως βλέπουμε από τα teaser, οι σχεδιαστές της Nissan εμπνεύστηκαν από τα 240Ζ για το εμπρός μέρος και από το 300ZX για τα πίσω φώτα LED, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ελκυστικό σύνολο.

Η έκδοση παραγωγής του 400Z φημολογείται πως θα παρουσιαστεί το 2022, περίπου ένα χρόνο μετά από την πρεμιέρα του αντίστοιχου πρωτοτύπου. Κάτω από το καπό είναι πολύ πιθανό να δούμε twin-turbo V6 κινητήρα 3,0 λίτρων με 400 PS και 475 Nm που θα συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 7 σχέσεων. Και στις δύο περιπτώσεις η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Στην αγορά, το μοντέλο αναμένεται να τοποθετηθεί απέναντι από τη νέα Toyota GR Supra.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube