Με 6 πόρτες το νέο MINI Clubman και μεγαλύτερο σε διαστάσεις [utd +video]

Με 6 πόρτες το νέο MINI Clubman και μεγαλύτερο σε διαστάσεις [utd +video]

Το νέο Clubman θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στη Γενεύη την ερχόμενη εβδομάδα και θα είναι το μεγαλύτερο MINI που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

Το νέο MINI Clubman επανασχεδιάστηκε από την αρχή και το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση της Γενεύης την ερχόμενη εβδομάδα, μας αποκαλύπτει ένα πιο συμβατικό αυτοκίνητο που παραπέμπει σε στέισον.

Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της MINI, το Clubman δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις προσδοκίες της εταιρίας και η εμπορική του πορεία ήταν αντιστρόφως ανάλογη τόσο των χάτσμπακ εκδόσεων όσο και του νεότερου Countryman.

Οι τρεις πόρτες, με αντίρροπα ανοιγόμενη μια μικρή πόρτα από την μεριά του συνοδηγού, του τωρινού μοντέλου ερχόντουσαν σε αντίθεση με την πρακτικότητα που πλάσαρε η έκδοση Clubman και για αυτό η ΜΙΝΙ αποφάσισε αλλαγή φιλοσοφίας. Έτσι, όπως φαίνεται από το πρωτότυπο, το νέο Clubman θα είναι πιο συμβατικό με τέσσερις κλασσικές πόρτες. Ο χώρος αποσκευών ωστόσο θα αποκαλύπτεται από το άνοιγμα δυο ισομεγέθων θυρών, διατηρώντας έτσι το πιο κύριο -και ρετρό- χαρακτηριστικό όλων των εκδόσεων Clubman.

Το νέο MINI Clubman θα είναι αισθητά μεγαλύτερο όχι μόνο από το υπάρχον μοντέλο αλλά ακόμα και από το Countryman. Το μήκος του πρωτοτύπου φτάνει στα 4,22 μέτρα και είναι 26 εκ. μακρύτερο από το σημερινό μοντέλο και 5,5 εκ. μακρύτερο από το από το Countryman. Ακόμα, με πλάτος 1,84 μέτρα και ύψος 1,45 είναι πλατύτερο κατά 17 εκ. από το υπάρχον MINI Clubman και περίπου 2,5 εκ. ψηλότερο.

Πέρα από κάποιες στιλιστικές διαφορές, το τελικό μοντέλο που θα μπει στην γραμμή παραγωγής προς τα τέλη του έτους θα διαφέρει ελάχιστα από το πρωτότυπο που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Ενώ και το εσωτερικό του αναμένεται πιο «γήινο» από το φουτουριστικό του πρωτότυπου και με ελάχιστες διαφορές από αυτό του χάτσμπακ νέου ΜΙΝΙ. Από το τελευταίο θα προέρχεται και η γκάμα των κινητήρων.

[Πηγή: ΜΙΝΙ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube