Με 4+2 πόρτες το νέο ΜΙΝΙ Clubman

Με 4+2 πόρτες το νέο ΜΙΝΙ Clubman

Αποκρυπτογραφούμε τις πρώτες φωτογραφίες που έρχονται από το Μόναχο.

Δεν πρόλαβε να παρουσιαστεί επίσημα το νέο ΜΙΝΙ και ο φωτογραφικός φακός κατάφερε να απαθανατίσει κάπου στο Μόναχο (όπως προδίδουν οι πινακίδες του φορτηγού στο οποίο είναι φορτωμένο) το νέο ΜΙΝΙ Clubman.
 
Kαι όπως φαίνεται με μια προσεκτική παρατήρηση των φωτογραφιών που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, το νέο Clubman, παρά το καμουφλάζ του, δεν μπορεί να κρύψει τόσο τις μικρές επιμέρους αλλαγές σε σχέση με το γνωστό μας μοντέλο, όσο και τη μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη, που δεν είναι άλλη από τις έξι του πόρτες.
 
Το Clubman που ήδη γνωρίζουμε έχει τη σχεδιαστική ιδιαιτερότητα των 2+1 θυρών και μάλιστα σε ασύμμετρη διάταξη. Η αλήθεια είναι πως αυτή η διάταξη, δεν ήταν και ό,τι πιο πρακτικό (τουλάχιστον για την ελληνική κουλτούρα) και το Clubman ενώ γνώριζε σημαντική εμπορική επιτυχία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, στην εγχώρια αγορά δεν έγινε αποδεκτό με τόση θέρμη.

Η αιτία δεν ήταν το γεγονός ότι είχαμε να κάνουμε με ένα μεγαλύτερο του αποδεκτού ΜΙΝ,Ι αλλά μάλλον η όχι και τόσο μεγάλη χρηστικότητά του για τον μέσο Ελληνα χρήστη. Απόδειξη ότι το Countryman, με την πιο τυπική 5θυρη διάταξη έγινε αμέσως αποδεκτό και πουλάει σαν ζεστό ψωμί.

Ας είναι...
 

 
Το νεό Clubman λοιπόν έχει τώρα τέσσερις πόρτες και την κλασική δίφυλλη πίσω πόρτα, στο σύνολο δηλαδή έξι. Σαφώς πιο πρακτικό, πιο βολικό, πιο οικογενειακό και εντέλει πιο κοντά στην ελληνική κουλτούρα. 
 
Κατά τα λοιπά, διακρίνουμε διαφορετικά φωτιστικά σώματα με τα πίσω να είναι πάνω στις πόρτες και όχι στο αμάξωμα, διαφορετικούς προφυλακτήρες και μια πιο έντονα κεκλιμένη οροφή που καταλήγει σε μια αεροτομή. 

Οι κινητήρες με τους οποίους θα εξοπλίζεται θα είναι ίδιοι με αυτούς του νέου ΜΙΝΙ με τον πιο δυνατό να είναι ο δίλιτρος που καθορίζει και την έκδοση "S", η οποία είναι και αυτή της φωτογραφίας μας, αν κρίνουμε από το άνοιγμα στο καπό. 
 
Αγνωστο παραμένει αν θα υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση ALL4, όμως το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξει και τέτοια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube