Αποκαλυπτήρια για το νέο Lexus RZ 450e [video]

Αποκαλυπτήρια για το νέο Lexus RZ 450e [video]

H Lexus αποκάλυψε και επίσημα το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το RZ 450e.

Μετά την παρουσίαση 15 νέων ηλεκτρικών concept από το Toyota Motor Corporation, το πολυτελές παρακλάδι του ιαπωνικού ομίλου έδωσε  σήμερα στη δημοσιότητα και τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του RZ 450e, του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Lexus. 

Πρόκειται για ένα SUV που αποτελεί μια πιο πολυτελή έκδοση του Toyota bZ4X, από το οποίο δανείζεται το σύνολο σχεδόν των μηχανικών του μερών.

To εμπρός μέρος φέρει την χαρακτηριστική μάσκα της Lexus με κάθετες εισαγωγές αέρα εκατέρωθέν της. Οι προβολείς έχουν σχεδίαση με έντονες γωνίες και στο καπό έχουν σμιλευτεί έντονες καμπύλες.

​​Lexus RZ 450e

Επιπλέον, γύρω από το αυτοκίνητο έχουν προστεθεί μαύρα πλαστικά τονίζοντας έτσι τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου.Στο πίσω μέρος, οι προβολείς εκτείνονται σε όλο το πλάτος του, ενώ έχουν τοποθετηθεί δύο λεπτές εξαγωγές αέρα στα πλαϊνά του πορτμπαγκάζ.

O κατασκευαστής δεν δημοσίευσε φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου του μοντέλου. Όμως, μιας και πρόκειται για Lexus, αναμένεται να έχει ποιοτικότερη καμπίνα συγκριτικά με το ηλεκτρικό της Toyota και μοναδικές πινελιές. 

Μηχανικά, το RZ 450e βασίζεται εξολοκλήρου στο bZ4X της μητρικής εταιρίας. Θυμίζουμε ότι υπάρχουν δύο τεχνικές διαμορφώσεις για το Toyota bZ4X. Η προσθιοκίνητη έκδοση φορά ηλεκτροκινητήρα 150 kW (204 PS) και αποδίδει μέγιστη ροπή 265 Nm. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το εργοστάσιο μιλά για 8,4” στο σπριντ των 0-100 km/h και ανώτατη ταχύτητα τα 160 km/h. 

Η τετρακίνητη έκδοση φορά δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με ισχύ 159,6 kW που αντιστοιχούν σε 217 PS. Η ροπή σε αυτή την περίπτωση κορυφώνεται στα 336 Nm. Νούμερα που καθιστούν ικανό το τετρακίνητο Toyota bZ4X να πιάνει τα 100 km/h από στάση σε 7,7”, με την τελική να είναι πάλι 160 km/h.

Lexus RZ 450e

Η μπαταρία και στις δύο περιπτώσεις διαθέτει την ίδια ενεργειακή χωρητικότητα, 71,4 kWh, με την Toyota να υπόσχεται αυτονομία 450 km.

Προς το παρών είναι άγνωστο ποια από τις δύο εκδόσεις ισχύος θα φιλοξενείται στο ηλεκτρικό μοντέλο της Lexus.

Για περισσότερες πληροφορίες και εικόνες γύρω από το Lexus RZ 450e θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το ντεμπούτο του το 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube