KIA: SP Signature και Mohave Masterpiece στη Σεούλ

KIA: SP Signature και Mohave Masterpiece στη Σεούλ

Δύο πρωτότυπα SUV που μας προετοιμάζουν για μοντέλα παραγωγής

H ΚΙΑ παρουσίασε στην Έκθεση της Σεούλ δύο πρωτότυπα SUV, το SP Signature και το Mohave Masterpiece τα οποία βρίσκονται αρκετά κοντά στις αντίστοιχες εκδόσεις παραγωγής.

KIA Mohave

Ξεκινώντας από το μεγαλύτερο μοντέλο, το Mohave Masterpiece Conept είναι ο προάγγελος της νέας γενιάς του Mohave που κυκλοφορεί στην αγορά της Κορέας ως η ναυαρχίδα των SUV της κορεάτικης εταιρείας.

Αισθητικά χαρακτηρίζεται από συμπαγή εμφάνιση με παραδοσιακές αναλογίες, μεγάλους τροχούς και τετραγωνισμένο σχήμα, που συνδυάζονται με σύγχρονες λεπτομέρειες όπως η φωτιζόμενη γρίλια "tiger nose" και τα γραφικά LED στα φωτιστικά σώματα.

KIA Mohave Masterpiece

Η εταιρεία κάνει λόγο για μια καμπίνα με υψηλής ποιότητας υλικά και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, χωρίς να αποκαλύπτει εικόνες ή περισσότερες πληροφορίες για αυτήν.

Όσο για την έκδοση παραγωγής, αυτή προφανώς θα απευθύνεται στην αγορά της Κορέας καθώς στις ΗΠΑ κυκλοφορεί ήδη το αντίστοιχου μεγέθους Telluride με αρκετά πιο σύγχρονο σχεδιασμό, ενώ στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές τον ρόλο του μεγάλου SUV αναλαμβάνει η τελευταία γενιά του Sorrento.

KIA SP Signature

Το δεύτερο πρωτότυπο της KIA είναι και αυτό με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την αγορά της Ευρώπης καθώς υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποιο SUV παραγωγής με την ίδια εμφάνιση που θα τοποθετηθεί απέναντι από μοντέλα όπως το Nissan Qashqai, Skoda Karoq και Jeep Renegade δηλαδή ανάμεσα στα KIA Stonic και KIA Sportage.

Το SP Signature Concept είναι μια εξελιγμένη έκδοση του SP Concept που είδαμε πέρυσι στο Νέο Δελχί, και διατηρεί τα διπλά φωτιστικά σώματα ως προέκταση της γρίλιας, τους τονισμένους ώμους, τις εσοχές στον προφυλακτήρα που χαρακτηρίζουν όλες τα μοντέλα της KIA, την "αιρούμενη" οροφή σε μαύρο χρώμα και μια έντονη πορτοκαλί απόχρωση που έρχεται σε αντίθεση με τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος.

Σύμφωνα με την KIA, η έκδοση παραγωγής του SP Signature Concept θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019, εγκαινιάζοντας μια νέα σχεδιαστική γλώσσα που θα περάσει στα μελλοντικά μοντέλα της.

Το Drive βρίσκεται στην Κορέα οπότε μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια του ομίλου Hyundai-KIA.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube