Επίσημο: Kia Sorento 2018 με ευρωπαϊκή φορεσιά

Επίσημο: Kia Sorento 2018 με ευρωπαϊκή φορεσιά

Το Kia Sorento 2018 ανανεώθηκε επί το ευρωπαϊκότερο για να κάνει την εμφάνισή του στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη.

Σε συνέχεια της ανανέωσης που υπέστη τον Ιούλιο το μεγάλο SUV για την εγχώρια αγορά, το Kia Sorento ετοιμάζεται να αποβιβαστεί στην Ευρώπη με νέα φορεσιά με την ευκαιρία της παρουσίασής του στο Διεθνές Σαλόνι της Φρανκφούρτης, που ανοίγει τις πύλες του την άλλη εβδομάδα στις 12 Σεπτεμβρίου.

Όπως συμβαίνει λοιπόν στην ανανέωση της μέσης της ζωής σε ένα μοντέλο, η αισθητική αναβάθμιση είναι περιορισμένης κλίμακας με νέα γραφικά στα εμπρός και στα πίσω φώτα και ελαφρά διαφορετικό ντιζάιν στους δύο προφυλακτήρες.

Η εταιρική «μύτη της τίγρης» για τη γρίλια της μάσκας υιοθετεί σκούρο μεταλλικό φινίρισμα, ενώ η παλέτα για τα χρώματα του αμαξώματος εμπλουτίστηκε με τις αποχρώσεις Rich Espresso και Gravity Blue. Σταχυολογώντας τις εξωτερικές διαφοροποιήσεις να επισημάνουμε επίσης τα νέα σχέδια για τις ζάντες, διαστάσεων 17” έως 19”, καθώς και την προσθήκη μιας σπορ έκδοσης, υπό την ονομασία GT Line, σήμα που γνωρίζουμε ήδη και από άλλα μοντέλα της Kia. Μεταξύ άλλων, στο Sorento GT Line υπάρχει μια τετραπλέτα φαναριών ομίχλης LED, κόκκινες δαγκάνες και ελαφρώς πιο επιθετικού ντιζάιν αμάξωμα. Στην περίπτωση δε του ντίζελ, υπάρχει και χρωμιωμένη διπλόμπουκη εξάτμιση.


Μπαίνοντας μέσα στο 7θέσιο SUV, ο εξοικειωμένος περί το Sorento το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις είναι το νέο τιμόνι. Η Kia μπήκε στον κόπο να προχωρήσει και σε μικροαλλαγές του πίνακα οργάνων και στην εγκατάσταση μιας νέας οθόνης για το σύστημα ελέγχου του κλιματισμού. Επιπλέον, το Sorento 2018 εξοπλίστηκε με το τελευταίο και μεγαλύτερο σύστημα ψυχαγωγίας με 8ιντση οθόνη με υπηρεσίες TomTom καθώς και με την ενσωμάτωση Android Auto και Apple CarPlay. Για να προσφέρει δε μια πιο αριστοκρατική αίσθηση, το εσωτερικό έχει τώρα επιπλέον δέρμα και πιο μαλακά πλαστικά.



Από τον κατάλογο των έξτρα, ο αγοραστής του μεγάλου κορεατικού SUV μπορεί να επιλέξει σύστημα ήχου της Harman Kardon με δέκα ηχεία και απόδοση 640w. Κι αν έχει ακόμα πιο βαθιά τσέπη υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλει το Sorento με προσαρμοζόμενους προβολείς full-LED και μια σουίτα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού, διατήρησης λωρίδας και αυτόματης εναλλαγής σκάλας φώτων.

Η πιο σημαντική αλλαγή όμως για το Sorento 2018 αφορά τη μετάδοση και το νέο 8άρι αυτόματο σασμάν που κάνει πρεμιέρα σε SUV της Kia. To νέο κιβώτιο ενσωματώνει 143 πατενταρισμένες τεχνολογίες και θα είναι διαθέσιμο για το 2,2λιτρο μοτέρ ντίζελ, αντικαθιστώντας το παλιό αυτόματο 6άρι. Η Kia αναφέρει ότι όχι μόνο αλλάζει πιο ομαλά και ταχύτερα τις σχέσεις, αλλά επέτρεψε στο να κατέβουν οι εκπομπές CO2 από τα 172 στα 159 g/km. Εναλλακτικά όμως, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει το στάνταρ 6τάχυτο χειροκίνητο σασμάν.

Η Kia θα παρατάξει το Sorento 2018 στον σταντ της IAA 2017, όπου θα μοιραστεί τα φώτα της δημοσιότητας με το νέο Picanto X-Line και το πρωτότυπο shooting brake που αποτελεί πρόκριμα της μελλοντικής τρίτης γενιάς του cee’d θα ντεμπουτάρει το 2018.

[Πηγή Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube