Το Kia EV9 ανακοινώθηκε επίσημα

Το Kia EV9 ανακοινώθηκε επίσημα

Οι Κορεάτες θα εκμεταλλευτούν τη μοναδική μεγάλη Έκθεση Αυτοκινήτου στις ΗΠΑ για να αποκαλύψουν το πρωτότυπο του Kia EV9, μελλοντική ναυαρχίδα στην ηλεκτρική γκάμα της εταιρείας.

Kia EV9 concept teaser

Ο μήνας Νοέμβριος θα έχει μόνο ένα μεγάλο Σαλόνι Αυτοκινήτου. Και μιας και η φυσική παρουσία σε μια τέτοια διοργάνωση είναι τόσο σπάνια για εφέτος, καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι οι κατασκευαστές θα συναντηθούν στο Los Angeles για να αποκαλύψουν τις καινοτομίες τους, κατά πλειονότητα SUV/crossover με μεγάλους χώρους, Ύστερα λοιπόν από τη Hyundai που ανακοίνωσε την άφιξη ενός μεγάλου ηλεκτρικού πρωτότυπου SUV με το Seven, έρχεται και η ξαδέρφη να ανακοινώσει το Kia EV9 που προμηνύει τη μελλοντική ναυαρχίδα της ηλεκτρικής γκάμας.

Προφανώς και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Kia EV9 θα βασίζεται στη σπονδυλωτή πλατφόρμα E-GMP που λειτουργεί στα 800V. Μια βάση-πασπαρτού στον κορεατικό όμιλο που υποστηρίζει από τα μικρότερα μοντέλα (που ακόμα τα περιμένουμε) μέχρι τα μεγαλύτερα και οικογενειακά αυτοκίνητα.

Kia EV9 concept teaser

Το Kia EV9 θα είναι λοιπόν ένα τεράστιο SUV με 7θέσια καμπίνα και ενδεχομένως προορίζεται για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Ακόμα κι αν ο πλήρης εξηλεκτρισμός καθιστά δυνατό να ξεπεραστούν τα προβλήματα φορολογίας και τελών για το CO2, το μέγεθος ενός SUV αντίστοιχου μεγέθους με το Telluride προδιαγράφει ότι το Kia EV9 θα απευθύνεται κυρίως στους Αμερικανούς και στους Καναδούς, και πάντως περισσότερο από ό,τι στους Ευρωπαίους. 

Από την άλλη πλευρά, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Kia σε χωρητικότητα μπαταρίας πάνω στην πλατφόρμα E-GMP. Την απάντηση θα τη λάβουμε σε δύο μέρες, στις 11 Νοεμβρίου οπότε και θα παρουσιαστεί επίσημα το πρωτότυπο Kia EV9.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube