Κεντρομήχανο Renault Clio εμπνευσμένο από το R5 Turbo [video]

Κεντρομήχανο Renault Clio εμπνευσμένο από το R5 Turbo [video]

Η αγωνιστικού τύπου έκδοση του Clio υπάρχει μόνο στον ψηφιακό κόσμο.

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Khyzyl Saleem, ο ίδιος που πριν από λίγο καιρό μας είχε παρουσιάσει ένα ακραίο βελτιωτικό πακέτο για το VW Golf II, δημιούργησε ένα φανταστικό bodykit για το Renault Clio V με αισθητικές αναφορές στο κεντρομήχανο R5 Turbo!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Renault R5 Turbo 1980-1982 [video]

Ως βάση για το τρισδιάστατο μοντέλο χρησιμοποιήθηκε ένα Renault Clio RS Line το οποίο ντύθυκε με υπερφουσκωμένα φτερά, τετραγωνισμένους προφυλακτήρες με επιπλέον προβολείς, καλύμματα για τα φώτα, νέο καπό, σπλίτερ, μαρσπιέ, πλευρικές εισαγωγές αέρα, κομμένο πίσω προφυλακτήρα με διπλές απολήξεις της εξάτμισης, γρίλιες στο πίσω παρμπρίζ και μια μεγάλη φτερούγα στην οροφή. Όπως και στο προηγούμενο project του, ο σχεδιαστής επέλεξε υπερ-φαρδιά ελαστικά τα οποία ακροβατούν στα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Εκτός από τα renderings, ο Khyzyl Saleem δημοσίευσε και ένα βίντεο που μας παρουσιάζει ολόκληρη τη διαδικασία από το αρχικό τρισδιάστατο μοντέλο μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα.

Renault Clio rendering

Να θυμίσουμε πως το εργοστασιακό R5 Turbο (1980-1985) με κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα 1,4 λίτρων και φαρδύ bodykit, σχεδιάστηκε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, και όπως όλα τα αγωνιστικά μοντέλα της εποχής κυκλοφόρησε και σε έκδοση δρόμου.

Αρκετά χρόνια αργότερα, η Renault κυκλοφόρησε σε περιορισμένη παραγωγή το  Renault Clio V6 Renault Sport Phase I (2001-2003) και Phase II (2003-2005) με κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα V6 3,0 λίτρων.

Μια σύγχρονη μετενσάρκωση των φουσκωμένων γαλλικών σουπερμίνι δεν είναι τόσο πιθανή, καθώς η Renault δείχνει να στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της στα ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube