Προ των πυλών το πρώτο σπορ ηλεκτρικό της Hyundai N [video]

Προ των πυλών το πρώτο σπορ ηλεκτρικό της Hyundai N [video]

Η Hyundai θα γιορτάσει την «N Day» στις 15 Ιουλίου, προσθέτοντας ένα νέο μέλος στην οικογένεια N.

Hyundai N

Η Hyundai έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες για τον εορτασμό της «Ν Day», που θα γίνουν στις 15 Ιουλίου, και εκεί αναμένεται να παρουσιάσει το νέο μέλος της γκάμας N.

Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες γύρω από το νέο μοντέλο, αλλά η Hyundai ανέφερε ότι θα αποτελέσει «όραμα για το μέλλον της N».

Έντονες είναι η φήμες που θέλουν το εν λόγω μοντέλο να αποτελέσει την σκληροπυρηνική έκδοση του Ioniq 5, το πρώτο δηλαδή αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της οικογένειας N. Ήδη, πρωτότυπα εξέλιξης του Ioniq 5 Ν έχουν εντοπιστεί να δοκιμάζονται καμουφλαρισμένα στον δρόμο, έχοντας μεγαλύτερα φρένα και πιο επιθετική σχεδίαση από το συμβατικό μοντέλο.

Hyundai N

Το Ioniq 5 N θα υιοθετεί εκτός απροόπτου το σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας του Kia EV6 GT που αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 585 PS και 740 Νm και μιας μπαταρίας χωρητικότητας 77,4 kWh. Να σημειώσουμε ότι το Kia ΕV6 GT ολοκληρώνει το σπριντ για τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,5".

Βέβαια, άλλοι ισχυρίζονται ότι η Ηyundai σκοπεύει να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό σπόρτσκαρ. Θυμίζουμε ότι το 2019, Hyundai και Kia επένδυσαν €80 εκατ. για μερίδιο 12% στη Rimac. Σκοπός της επένδυσης ήταν να συνεργαστούν για την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου για την γκάμα «N» της Hyundai και ενός δεύτερου σπορ μοντέλου που θα χρησιμοποιούσε κυψέλη υδρογόνου.

Δυστυχώς, η συνεργασία τερματίστηκε πριν από περίπου δύο μήνες. Όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ, το πρότζεκτ του ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου που ξεκίνησε ο Όμιλος Hyundai θα ολοκληρωθεί από τον ίδιο χωρίς τη βοήθεια της Rimac. 

Hyundai N

Όπως και να έχει, η Hyundai Ν έχει αποδείξει με μοντέλα όπως το i20 N και το i30 N ότι μπορεί να κατασκευάσει μοναδικά αυτοκίνητα που έχουν κερδίσει τις καρδιές των petrolheads, μια παράδοση που αναμένεται να συνεχίσει και στη νέα ηλεκτρική εποχή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube