To ηλεκτρικό «αύριο» της Toyota μέσα από δύο νέα πρωτότυπα

To ηλεκτρικό «αύριο» της Toyota μέσα από δύο νέα πρωτότυπα

Η Toyota παρουσίασε στη Σαγκάη τα bZ Sport Crossover και bZ FlexSpace, δυο νέα ηλεκτρικά πρωτότυπα που θα τα δούμε να μπαίνουν στην παραγωγή το 2024.

Toyota bZ Sport Crossover - bZ FlexSpace

Η Toyota αποκάλυψε στη Σαγκάη δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά πρωτότυπα, δείχνοντάς μας την πορεία που πρόκειται να ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον. Πρόκειται για τα bZ Sport Crossover και bZ FlexSpace τα οποία θα μπουν στην παραγωγή το 2024 και θα εμπλουτίσουν την ηλεκτρική σειρά μοντέλων της με το κωδικό όνομα bZ.

Αμφότερα θα παράγονται αρχικά στην Κίνα και θα είναι τα δύο πρώτα από μια σειρά δέκα νέων μοντέλων που η Toyota σκοπεύει να βάλει στην αγορά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και πάντως όχι αργότερα από το 2026. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 10 νέα EV’s από την Toyota έως το 2026

Η Toyota θα διαθέσει αρχικά τα δύο αυτά μοντέλα στην Κίνα, αλλά δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη αναφορά αν η πώλησή τους θα αφορά και άλλες αγορές στο μέλλον.

Αρχής γενομένης από το bZ Sport Crossover έχουμε ένα αμάξωμα που ενσωματώνει στοιχεία κουπέ και SUV. Θυμίζει το bZ Compact SUV Concept, αλλά είναι σαφώς μεγαλύτερο και με βάση τα σχέδια της Toyota απευθύνεται σε ένα πιο νεανικό κοινό.

Toyota bZ Sport Crossover
Toyota bZ Sport Crossover

Στον τομέα της τεχνολογίας περιλαμβάνει ό,τι πιο σύγχρονο στην υποστήριξη και υποβοήθηση του οδηγού (π.χ. αυτόματο παρκάρισμα), ενώ το λειτουργικό του σύστημα μπορεί να αναβαθμίζεται συνέχεια αλλά και να εξατομικεύεται με over-the-air ενημερώσεις του λογισμικού του.

Toyota bZ Sport Crossover
Toyota bZ Sport Crossover

Η εξέλιξη του μοντέλου φέρει την υπογραφή μια κοινοπραξίας που αναπτύχθηκε από την κινεζική BYD και την Toyota (Toyota Motor Engineering & Manufacturing China - TMEC), ενώ η κατασκευή και η διάθεσή του στην αγορά θα γίνεται μέσω της FAW Toyota Motor στην Κίνα.

Toyota bZ FlexSpace
Toyota bZ FlexSpace

Το δεύτερο πρωτότυπο που παρουσίασε η Toyota είναι ένα οικογενειακό SUV που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη χρηστικότητα και ακούει στο όνομα bZ FlexSpace Concept. Εδώ το ζητούμενο είναι χώροι και οι ανέσεις, με το κοινό στο οποίο θα απευθύνεται να είναι πιο μεγάλο ηλικιακά. 

Toyota bZ FlexSpace
Toyota bZ FlexSpace

Παρά το γεγονός ότι η Toyota θέλει να βάλει τα νέα πρωτότυπά της στην παραγωγή το 2024, το εσωτερικό και των δύο, δεν θυμίζει και τόσο αυτοκίνητο παραγωγής. Προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού η Toyota επέλεξε τα πρωτότυπα να έχουν μεγάλες οθόνες, τιμόνια τύπου yoke και πολλά φουτουριστικά χαρακτηριστικά που δύσκολα μπαίνουν στην καθημερινότητα του μέσου οδηγού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι ανταμείβει η Toyota τους πιστούς της πελάτες

Σε κάθε περίπτωση είμαστε πολύ κοντά στο χρονικό όριο του 2024, οπότε είναι θέμα λίγων μηνών για να δούμε πώς θα είναι στην... πραγματική ζωή τα δύο αυτά μοντέλα που θα σηματοδοτήσουν το ουσιαστικό πέρασμα της Toyota σε μια νέα, εντελώς διαφορετική εποχή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube