Ηλεκτρικά επαγγελματικά της Kia με το βλέμμα στο αύριο

Ηλεκτρικά επαγγελματικά της Kia με το βλέμμα στο αύριο

Στον κόσμο την ηλεκτρικών μίνιβαν μπαίνει η Kia, παρουσιάζοντας μία πλήρη γκάμα μοντέλων στην έκθεση CES 2024.

Kia PVB

H Kia, με αφορμή την διεθνή έκθεση CES 2024 παρουσίασε μια νέα σειρά επαγγελματικών μοντέλων, βασισμένα στην πλατφόρμα PBV (Platform Beyond Vehicles).

Την αυλαία αναμένεται να ανοίξει εντός 2025 το PV5, το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευάζεται στην νέα μονάδα της φίρμας στην Κορέα, για να ακολουθήσουν μετέπειτα τα μικρότερα PV1, PV3, αλλά και το μεγαλύτερο όλων, το PV7.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το PV5 θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη θα είναι ικανή να φιλοξενήσει έως και εφτά επιβάτες, καθιστώντας το έτσι ως έναν υπολογίσιμο αντίπαλο απέναντι στο Ford Tourneo Custom.

Το Kia PV5 θα κάνει πρεμιέρα το 2025, για να ακολουθήσει δύο χρόνια αργότερα η ναυαρχίδα της γκάμας, που ακούει στο όνομα PV7

Kia PV5

Για την συγκεκριμένη έκδοση, η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες ταξί, όπως η Uber, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προμήθεια ενός σημαντικού αριθμού PV5, ως ταξί. Μάλιστα, η Kia εργάζεται πάνω σε μία πλήρως αυτόνομη έκδοση του PV5 που θα μπορεί να λειτουργήσει και ως robotaxi, με δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου τέσσερα. Ωστόσο, δεν αναμένεται να δούμε το συγκεκριμένο πόνημα πριν το 2028.

Η δεύτερη έκδοση μπορεί να μην είναι εφταθέσια, θα εξασφαλίζει όμως άπλετο χώρο φόρτωσης λόγω της ψηλής οροφής της, γεγονός που την καθιστά μία εξαιρετική επιλογή για επαγγελματίες.

Kia PV5

Όλα τα μοντέλα της γκάμας , θα φέρουν αυτό που η εταιρία αποκαλεί «δυναμικά υβριδικό» αμάξωμα. Πρακτικά λοιπόν, θα είναι σχεδιασμένα για να αξιοποιήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων κάθε υλικού που χρησιμοποιείται, επιτρέποντας έτσι στην Kia να φτιάξει τα επαγγελματικά της μοντέλα με 55% λιγότερα υλικά, χωρίς κάτι τέτοιο να επηρεάζει τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Kia PVB

Μετά το PV5, σειρά θα πάρει το PV7, το μεγαλύτερο μοντέλο της γκάμα, με μήκος που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 5,7 m, με την παραγωγή του να ξεκινά το 2027. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, ενώ το αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με αρχιτεκτονική 800V.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η Kia, αναπτύσσει ένα νέο λογισμικό, αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά μίνιβαν της, το οποίο θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube