H Kia επιτάχυνε την ηλεκτρική της μετάβαση το 2023

H Kia επιτάχυνε την ηλεκτρική της μετάβαση το 2023

Το 2023 έφυγε, η Kia ήρθε πιο κοντά στους στόχους της για την επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης με το λανσάρισμα σημαντικών ηλεκτρικών μοντέλων.

Κia EV9 GT

Αναμφίβολα, το αυτοκίνητο της Kia που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα για το 2023 ήταν το Kia EV9, η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών μοντέλων του Κορεάτη κατασκευαστή.

Επιπροσθέτως, η Kia προχώρησε στην αποκάλυψη του Kia EV5, αλλά και άλλων δύο ηλεκτρικών πρωτοτύπων, στο πλαίσιο του Kia EV Day. Τα επιτυχημένα επιτεύγματα στους τομείς του καινοτόμου βιομηχανικού design και της εταιρικής στρατηγικής και επικοινωνίας οδήγησαν στην κατάκτηση των βραβείων διεθνούς κύρους, Red Dot – Brands & Communication Design 2023 και iF Design Awards 2023 ενισχύοντας την παγκόσμια αναγνώριση της Kia ως πρωτοπόρου στον σχεδιασμό αυτοκινήτων.

Η Kia την χρονιά που μας πέρασε, με το EV9 έκανε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα προς την ηλεκτροκίνηση του αύριο

Kia EV9

Το φουτουριστικό EV9 είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV τριών σειρών που επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τις καινοτομίες του.

Το επιβλητικό ΕV9, εκτός από την υψηλότερη βαθμολογία των 5 αστεριών που απέσπασε στις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP, έχοντας ήδη κατακτήσει τους τίτλους Γερμανικό Πολυτελές Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024 και Golden Steering Wheel 2023 (Χρυσό Τιμόνι 2023) ενώ προκρίθηκε στον τελικό του European Car Of The Year 2024.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube