Η Ford κατασκεύασε το αγωνιστικό υπεραυτοκίνητο Team Fordzilla P1

Η Ford κατασκεύασε το αγωνιστικό υπεραυτοκίνητο Team Fordzilla P1

Από τον ψηφιακό κόσμο σε πρωτότυπο κανονικής κλίμακας μέσα σε 7 εβδομάδες!

Το υπεραυτοκίνητο Team Fordzilla P1 που βλέπετε στις φωτογραφίες, σχεδιάστηκε για να συμμετέχει σε αγώνες στον ψηφιακό κόσμο, όμως η Ford προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και κατασκεύασε ένα φυσικό πρωτότυπο του μοντέλου σε κανονική κλίμακα.

Το αγωνιστικό είναι μια δημιουργία δύο σχεδιαστών της Ford, του Arturo Ariño (εξωτερικό) και του Robert Engelmann (εσωτερικό). Πρωτοπαρουσιάστηκε σε ψηφιακή μορφή τον Αύγουστο του 2020 και είναι το πρώτο όχημα στην εξέλιξη του οποίου συμμετείχαν gamers μέσω ψηφοφορίας.

Ford

Το όχημα βασίζεται σε monocoque σασί και έχει αεροδυναμικό αμάξωμα με φουτουριστικές γραμμές. Το ύψος είναι ιδιαίτερα χαμηλό (895 mm) τονίζοντας ακόμη περισσότερο το μήκος των 4.731 mm και το πλάτος των 2.000 mm. Το διάφανο κάλυμμα της καμπίνας θυμίζει πολεμικό αεροσκάφος, το αμάξωμα έχει εσοχές που κατευθύνουν τον αέρα, τα αιχμηρά φτερά αγκαλιάζουν τους τροχούς 21" ενώ οι πίσω τροχοί είναι εν μέρη καλυμμένοι.

Εκτός από το χαμηλό ρύγχος με τα φώτα LED που ακολουθούν τις γραμμές των φτερών, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του πρωτοτύπου είναι η ουρά. Εκεί, υπάρχει ένα τεράστιο κενό ανάμεσα στη διπλή αεροτομή και τον μεγάλο διαχύτη που αφήνει ακάλυπτα τα φαρδιά ελαστικά και τους ηλεκτροκινητήρες. Το φως είναι ένα σε οριζόντια διάταξη και μοιάζει με εξάτμιση από διαστημικό σκάφος.

Ford

Στη διθέσια καμπίνα βρίσκουμε μια οθόνη ενσωματωμένη στο μακρόστενο τιμόνι, και LED ενδείξεις που ενημερώνουν τον οδηγό μόνο για τα απαραίτητα.

Η διαδικασία μεταφορά τους τρισδιάστατου σχεδίου από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή στην πραγματικότητα διήρκεσε μόλις 7 εβδομάδες, με τους σχεδιαστές να εργάζονται από απόσταση σε πέντε διαφορετικές χώρες. 

Φυσικά το μοντέλο δεν προορίζεται για την παραγωγή, όμως οι φίλοι της Ford θα έχουν την ευκαιρία να το θαυμάσουν πλέον και σε μορφή στατικού πρωτοτύπου.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube