Ford: Αυτό είναι το απόλυτο αγωνιστικό για gamers! [video]

Ford: Αυτό είναι το απόλυτο αγωνιστικό για gamers! [video]

Η Ford ήθελε να εμπλέξει φαν και σχεδιαστές να σχεδιάσουν ένα από τα πρώτα «δημόσια» αυτοκίνητά της. Το αποτέλεσμα είναι το εικονικό πρωτότυπο P1 που πιθανά θα δει μια μέρα το φως της παραγωγής.

Ford Project P1

Το Gamescon 2020, το ετήσιο συνέδριο βιντεοπαιχνιδιών, ξεκίνησε χτες. Φυσικά, παραμένει απίθανο να βρεις εκεί κατασκευαστές από τις εκθέσεις υψηλής τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα το CES στο Las Vegas. Έλα μου όμως που η Ford εμφανίστηκε στο Gamescon για να αποκαλύψει ένα αυτοκίνητο.

Ναι, ένα αυτοκίνητο! Αλλά προς το παρόν… εικονικό. Το Project P1 είναι το αποτέλεσμα μιας άνευ προηγουμένου κύησης που αφορούσε την κοινότητα των gamers, οι οποίοι «συνεργάστηκαν» με τους σχεδιαστές για να σχεδιάσουν αυτό το αγωνιστικό πρωτότυπο.

Ford Project P1

Οι φαν έπρεπε να αποφασίζουν κάθε φορά για κάθε βήμα του σχεδιασμού του P1 με συχνές ψηφοφορίες (250.000 ψήφοι στο σύνολο) μέσα από το Twitter. Το αποτέλεσμα οδήγησε σε δύο τελικές υποψηφιότητες με την κοινότητα να προκρίνει τελικά αυτή του Arturo Arino, ο οποίος εργάζεται στον τομέα εξωτερικού σχεδιασμού της Ford.

Ford Project P1

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί ως concept-car στη Γερμανία, ως φόρος τιμής για το πρότζεκτ. Ωστόσο, στο μεταξύ, οι παίκτες μπορούν να αγωνιστούν με το P1 στο «Fordzilla» Cup, έναν διαδικτυακό αγώνα σε on-line σύνδεση με το Μπλε Οβάλ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube