Η BMW αποκαλύπτει πρωτότυπο M xDrive με 4 ηλεκτροκινητήρες [video]

Η BMW αποκαλύπτει πρωτότυπο M xDrive με 4 ηλεκτροκινητήρες [video]

Το εικονιζόμενο πρωτότυπο βασίζεται στη BMW i4 M50 αλλά διαθέτει εμφανώς πιο άγρια χαρακτηριστικά, τα οποία θυμίζουν περισσότερο τις κορυφαίες M3/M4.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο τίτλος του επισυναπτόμενου video, η BMW M είναι πλέον έτοιμη για το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της. Και αυτό δεν έχει καμία σύνδεση με τη μυρωδιά της βενζίνης. Σε συνέχεια της εξαιρετικής BMW i4 M50 ο στόχος είναι πλέον η κατασκευή της απόλυτης ηλεκτρικής μηχανής οδήγησης. 

Και για να κατασκευαστεί αυτή, η βάση είναι το σύστημα κίνησης. Έτσι, οι Γερμανοί μηχανικοί εργάζονται επάνω σε ένα νέο M xDrive σύστημα τετρακίνησης, που θα περιλαμβάνει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους από ένα σε κάθε τροχό. Σύμφωνα με την εταιρία μία τέτοια προσέγγιση θα προσφέρει πρωτόγνωρες δυνατότητες στο αυτοκίνητο. Θα εξασφαλίσει «εξαιρετικά ακριβή» μεταφορά ισχύος και ροπής στον κάθε τροχό ξεχωριστά, με τον έλεγχο να εξασφαλίζει μεταβολές σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Πιο συγκεκριμένα έχει ειπωθεί πως «η ισχύς και η ροπή των ηλεκτρικών κινητήρων που αντιδρούν αυθόρμητα είναι σε θέση να ελεγχθούν με τόση ακρίβεια ώστε η ζήτηση φορτίου που σηματοδοτείται μέσω του δεξιού πεντάλ να μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα επίπεδο δυναμικής που είναι ανέφικτο στα συμβατικά συστήματα μετάδοσης κίνησης». 

Αυτό που έχει το δικό του ενδιαφέρον είναι πως μία εβδομάδα νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Βρετανικό Autocar, ο επί κεφαλής της BMW M, Frank van Meel, αποκάλυψε τα πλάνα του τμήματός του. Αυτά, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τη δημιουργία μίας αμιγώς ηλεκτρικής BMW M3, μίας υβριδικής BMW M5 και ενός SUV -πιθανά ηλεκτρικού- που θα κοιτάξει να χτυπήσει τη Lamborghini Urus!

Ως εκ τούτου, δεν γνωρίζουμε εάν αυτό που βλέπουμε στο video είναι μία Μ εκδοχή της i4 ή η βάση για την επόμενη Μ3. Εάν ωστόσο αληθεύει πως μπορεί να κάνει donuts καρφωμένο στον άξονά του (κάτι που σαν κίνηση θυμίζει οχήματα με ερπύστριες) τότε πραγματικά έχει κερδίσει όλη την προσοχή μας. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube