Η BMW δεν αποκλείει ένα ηλεκτρικό σούπερκαρ, διάδοχο της Μ1

Η BMW δεν αποκλείει ένα ηλεκτρικό σούπερκαρ, διάδοχο της Μ1

Το 2019 η BMW έβαλε τέλος στα όνειρα για την παραγωγή του Vision M hybrid, αποφασίζοντας να παράξει τελικά την πιο εμπορική ΧΜ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι ελπίδες έχουν χαθεί τελείως για την παραγωγή ενός πραγματικού σούπερκαρ με τη σφραγίδα της Μ.

Η είδηση αυτή προέρχεται από το Βρετανικό Autocar, στο οποίο πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη το αφεντικό της BMW M, Frank van Meel. Αυτός λοιπόν άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε κάποια στιγμή να αποφασιστεί η παραγωγή ενός αυτοκινήτου στα πρότυπα της εμβληματικής M1. Κάποιο ηλεκτροκίνητο σούπερκαρ, καθώς το τμήμα M φαίνεται να γίνεται πιο ευέλικτο στα ειδικά μοντέλα που παράγει. 

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως τα προηγούμενα έτη η BMW είχε παρουσιάσει το εντυπωσιακό Vision M hybrid, αφήνοντας και τότε ελπίδες πως μπορεί κάτι τέτοιο να περάσει στην παραγωγή. Τελικά όμως το ΔΣ της εταιρίας δεν έδωσε ποτέ το πράσινο φως για κάτι τέτοιο, καθώς θεωρούσε υψηλό το κόστος έρευνας και ανάπτυξης, τη στιγμή που οι εμπορική του πορεία δεν θα ήταν τόσο δυνατή. Αντιθέτως, προτίμησε να δώσει προτεραιότητα στο Concept BMW XM, δημιουργώντας έτσι ένα θηριώδες SUV.

Ο ίδιος ο van Meel ανέφερε σχετικά πως τότε ένα σούπερκαρ δεν ήταν απολύτως απαραίτητο για τη BMW M καθώς «δεν χρειάζεται να αποδείξουμε πως είμαστε μία εταιρία σπορ αυτοκινήτων». Συμπλήρωσε όμως αμέσως μετά ότι «μπορεί να μην αποτελούσε την πρώτη προτεραιότητα, από άποψης όμως καρδιάς, θα αποτελεί πάντα μία υψηλή προτεραιότητα – και για αυτό πάντα έχουμε μια σκέψη προς αυτή την κατεύθυνση». 

«Είναι κάτι που πάντα κοιτάμε. Ως άνθρωποι του αυτοκινήτου, πάντα ονειρευόμαστε να φτιάχνουμε τέτοια αυτοκίνητα. Δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά συνεχίζουμε να εξερευνούμε αυτές τις ιδέες».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube