H Mercedes-Benz παρουσιάζει το κόνσεπτ EQV

H Mercedes-Benz παρουσιάζει το κόνσεπτ EQV

Η νέο ηλεκτρική πρόταση της Mercedes-Benz δεν είναι ένα ακόμα κόμπακτ μοντέλο. Είναι η μεγάλη V-Class, το πολυτελές MPV της Στουτγάρδης, με μπαταρίες, 201 άλογα και αυτονομία 400 km.

Ύστερα από την EQC, η Mercedes-Benz παρουσιάζει ένα νέο μέλος της οικογένειας των EV της. Και ενώ η EQA περιμένει η αιχμή του δόρατος στην ηλεκτρική επίθεση των κόμπακτ «Αστεριών» στην Ευρώπη, η Mercedes-Benz επέλεξε να αποκαλύψει την EQV, την ηλεκτρική βερσιόν του high-end MPV της, της V-Class

Το ότι αυτή η V-Class άλλαξε την κλασική μάσκα της και φόρεσε αυτή της Σειράς EQ, όπως αυτή που είδαμε στην πρόσφατη EQC δε αποτελεί φυσικά έκπληξη. Το ηλεκτρομοτέρ βρίσκεται πάνω στον εμπρός άξονα και αποδίδει 201 άλογα, τροφοδοτούμενο από μια συστοιχία μπαταριών, των οποίων τις τεχνικές προδιαγραφές δεν δημοσιοποίησε η Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz EQV
Η φίρμα αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι η αυτονομία της EQV είναι 400 km και ότι οι τεχνικές πληροφορίες θα γίνουν πλήρως γνωστές μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, καθώς το μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί στην IAA 2019 στη Φρανκφούρτη.

Mercedes-Benz EQV

Η EQV είναι κατά κύριο λόγο μια V-Class που μπορεί να μεταφέρει οκτώ άτομα, με διαμορφώσιμη καμπίνα, ειδικά στην τοποθέτηση των καθισμάτων, και τον αγοραστή να μπορεί να επιλέξει επίσης 7θέσια έκδοση. Εκείνο που περιμένουμε να δούμε είναι πόσο καιρό θα παραμείνει η θερμική V-Class στον κατάλογο μαζί με την ηλεκτρική αντίστοιχή της. Ερώτηση που προκύπτει από τη βούληση της Mercedes-Benz κατά την επόμενη δεκαετία να κάνει ένα ξεκαθάρισμα σε ορισμένα μοντέλα της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube