Ανανεωμένη Mercedes-Benz V-Class

Ανανεωμένη Mercedes-Benz V-Class

Φρεσκάρισμα για το πολυτελές MPV και νέο ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο για την έκθεση Γενεύης

Η Mercedes-Benz παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση της V-Class, με αισθητικές αλλαγές, πιο αποδοτικούς κινητήρες και πληρέστερο εξοπλισμό ασφαλείας. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε το νέο πλήρως ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Concept EQV, το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση Γενεύης.

Mercedes-Benz V-Class facelift

Οι εξωτερικές αλλαγές στην V-Class εντοπίζονται στο ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με ενιαία εισαγωγή αέρα που πλαισιώνεται από χρώμιο, 4 νέες αποχρώσεις, 4 νέα σχέδια τροχών με διάμετρο έως και 19" και ελαφρώς διαφοροποιημένη γρίλια. Για όσους θα ήθελαν κάτι πιο σπορ, υπάρχει και η έκδοση AMG Line με διαφορετικό προφυλακτήρα και γρίλια.

Στο εσωτερικό οι αεραγωγοί απέκτησαν πιο σπορ εμφάνιση που παραπέμπει σε τουρμπίνες, προστέθηκε η επιλογή Tartufo Nappa Leather στις για τις δερμάτινες επενδύσεις, ενώ νέα είναι και τα γραφικά του πίνακα οργάνων. Στην έκδοση Exclusive line, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τα ανακλινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ.

Οι αλλαγές περνούν και στην έκδοση Marco Polo με επέκταση οροφής, κούζίνα, κρεβάτι και πρακτικούς αποθηκευτικούς χώρους.

Mercedes-Benz V-Class

Από πλευράς κινητήρων, στην έκδοση V300d, ο νέος τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας OM 654 αποδίδει 239 PS και 51 kgm ροπής (54 kgm σε λειτουργία overtorque) με μέση κατανάλωση 6,3 με 5,9 λίτρα/100km. Με αυτό τον κινητήρα, η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 7,9 δευτερόλεπτα, και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 221 km/h. Επιπλέον, για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και το αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic.

Στο εξοπλισμό ασφαλείας του μοντέλου περιλαμβάνονται τα συστήματα Blind Spot Assist, Lane Keeping Assist, Active Brake Assist, Active Parking Assist, Traffic Sign Assist, Attention Assist, Highbeam Assist Plus και το PRE-SAFE.

Η πλήρης γκάμα της ανανεωμένης V-Class θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από τον Μάρτιο, με τιμή που θα ξεκινά από τα 36.990 ευρώ στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube