H ηλεκτρική Porsche Mission E Cross Turismo σε 4 videos

H ηλεκτρική Porsche Mission E Cross Turismo σε 4 videos

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες του πρωτοτύπου που προαναγγέλλει το ηλεκτρικό, ψηλωμένο σπορ στέισον του 2021.

Το VW Group έχει παράδοση στα ψηλωμένα, «χωματερά» στέισον-βάγκον, όπως τo Skoda Octavia Scout, τα VW Golf και Passat Alltrack, και τα Audi A4 και A6 Allroad.

Τώρα η φημολογία είναι έντονη και για ένα ακόμα τέτοιο μοντέλο στις αρχές της επόμενης δεκαετίας: μια έκδοση παραγωγής του Porsche Mission E Cross Turismo concept που εκτέθηκε στη Γενεύη.

Στην παρουσίαση του πρωτοτύπου, πριν λίγες μέρες, η Porsche άφησε να εννοηθεί ότι προγραμματίζεται ένα αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής. Και τώρα η εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα μια συλλογή από 4 videos, στα οποία περιγράφεται λεπτομερώς η πιο πρακτική παραλλαγή της ηλεκτρικής Mission E sedan, η οποία αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά μέσα στο 2019.

Η Cross Turismo θα έχει τις ίδιες προδιαγραφές με τη Mission Ε sedan, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, με κύκλωμα των 800 Volt και συνολική ισχύ ηλεκτροκινητήρων που θα φτάνει τα 440 kW (600 PS).

Οι εκπομπές ρύπων θα είναι βέβαια μηδενικές, ενώ το σπορ-στέισον θα πιάνει τα 100 km/h από στάση σε λιγότερο από 3,5” και τα 200 km/h σε κάτω από 12”. Χάρη στην τεχνολογία ταχυφόρτισης, η μπαταρία ιόντων λιθίου θα δίνει αυτονομία 400 km μετά από μόλις 15’ στο φορτιστή. Βέβαια, αυτές οι μετρήσεις είναι σύμφωνα με τον προς αντικατάσταση τυποποιημένο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών NEDC, που δεν είναι ρεαλιστικός. Πάντως, η μέγιστη αυτονομία που δίνει η Porsche για πλήρως φορτισμένη μπαταρία ξεπερνά τα 500 km σύμφωνα με τον ίδιο κύκλο δοκιμών.

Όσον αφορά στην εμφάνιση, δεν περιμένουμε μεγάλες διαφορές στο μοντέλο παραγωγής, αφού το πρωτότυπο δείχνει πολύ πιο ρεαλιστικό από άλλα concept cars. Ίσως οι αλλαγές να είναι μεγαλύτερες μέσα στην καμπίνα.

Αν αληθεύουν οι φήμες, θα μπορείτε να αγοράσετε το ψηλωμένο ηλεκτρικό σπορ στέισον από το 2021.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube