Έρχεται νέο ηλεκτρικό C-SUV από την Toyota

Έρχεται νέο ηλεκτρικό C-SUV από την Toyota

H Toyota σκοπέυει να προσθέσει στην γκάμα της ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό C-SUV και μας προετοιμάζει παρουσιάζοντας το νέο bZ Compact SUV Concept.

Πέρα από τον προπομπό του C-HR, η Toyota παρουσίασε σήμερα στο Kenshiki Forum στις Βρυξέλλες και το πρωτότυπο ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού C-SUV, το οποίο θα αποτελέσει ένα από τα έξι νέα μέλη της ηλεκτρικής οικογένειας bZ που θα παρουσιάσει στην Ευρώπη μέχρι το 2026.

Toyota bZ Compact SUV Concept

Ονομάζεται bZ Compact SUV Concept και σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από το ευρωπαϊκό στούντιο σχεδίασης ED² της Toyota στη Νότια Γαλλία. Έχει μήκος 4.538 mm, πλάτος 1.888 mm, ύψος 1.560 mm και πατάει σε ζάντες 21". 

Σε επίπεδο εμφάνισης, το πρωτότυπο κινείται στη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα που μας παρουσίασε η Toyota με το νέο Prius, υιοθετώντας παράλληλα και στοιχεία από το μικρότερο bZ4X.

Toyota bZ Compact SUV Concept

To εσωτερικό του έχει μίνιμαλ σχεδίαση, με τις κυρτές οθόνες του infotainment και του ψηφιακού πίνακα οργάνων να πρωταγωνιστούν στο ταμπλό. Στο κέντρο του οκταγωνικού τιμονιού δε βρίσκεται το σήμα της Toyota αλλά η επιγραφή «Toyota bZ».

H έκδοση παραγωγής του bZ Compact SUV Concept αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube