Έρχεται νέο crossover Toyota bZ3X;

Έρχεται νέο crossover Toyota bZ3X;

Το νέο ιαπωνικό κόμπακτ crossover πιθανότατα θα ονομάζεται Toyota bΖ3X και θα σημαίνεται με το χαρακτηριστικό μπλε σήμα της εταιρείας για τα EV και τα υβριδικά, υποδηλώνοντας ότι έχουμε να κάνουμε με ένα 100% ηλεκτρικό ή εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητο.

Η Toyota προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να πείσει τους επενδυτές της πως έχει μπει για τα καλά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μέρος αυτής της προσπάθειας αποτελεί και το μελλοντικό Toyota bΖ3X.

Ακόμη δείχνει πως αντιστέκεται σε υψηλά ισταμένους στην ιεραρχία της εταιρίας που δεν είναι θιασώτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Κοντά στα 600 km πιθανολογείται η αυτονομία του νέου Toyota bΖ3X

Toyota bΖ3X

Σε Tweet της, η ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει ένα μπλε σήμα στο πίσω μέρος του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου που δείχνει πως η εταιρία δίνει αξία «στην χαρά του κόσμου που ζει στη γη».

Η Toyota στο τελευταίο βίντεο που έκανε teasing, δείχνει το πίσω μέρος του νέου της κόμπακτ SUV ως σημάδι αναγνώρισης ότι το νέο της SUV θα είναι ηλεκτρικό. Άμεσα αναγνωρίσιμο από την πινακίδα του, το κόνσεπτ bZ SUV παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2022.

Στο βίντεο της δημοσίευσης, η κάμερα εστιάζει στο σήμα «BEV» το οποίο συνοδεύεται από έναν μπλε κύκλο ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Prius.

Στη συνέχεια, το σήμα διαχωρίζεται στο βίντεο και γύρω από αυτό φαίνονται εικόνες από καθαρά νερά, παιδιά να τρέχουν, ευήλια δάση και διάφορες άλλες εικόνες που προσδίδουν την αίσθηση καθαρότητας.

Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο, η εταιρία γράφει στα ιαπωνικά πως, «αυτό το σήμα από το Prius μεταφέρει το μήνυμα πως εκτιμούμε την ευτυχία των ανθρώπων που ζουν στη γη και θέλουμε να την μεταδώσουμε και στην επόμενη γενιά».

Toyota bΖ3X

Το πρωτότυπο που λανσαρίστηκε ως BZ και χαρακτηρίστηκε ως ένας «κόμβος για το εγγύς μέλλον» θα οδηγήσεις στο μοντέλο παραγωγής που πιθανότατα θα ονομάζεται Toyota bZ3X και το οποίο είναι ένα από τα πολλά που η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Το κόνσεπτ είναι λίγο μεγαλύτερο από την Corolla Cross και λίγο μικρότερο από το RAV4.

Το νέο ηλεκτρικό SUV είναι επιθετικά σχεδιασμένο και έχει κάποιες ομοιότητες στο C-HR Prologue. Στο εσωτερικό φαίνεται να υπάρχει κυρτή οθόνη για το infotainment και μία καμπίνα που συντίθεται από ανακυκλωμένα και σαφώς (επαν)ανακυκλώσιμα υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον.

Toyota bΖ3X

Ως τώρα, ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν έχει παρουσιάσει περισσότερες πληροφορίες για την ιπποδύναμη, αλλά το τωρινό bZ4X αποδίδει 214 άλογα και αυτονομία έως και 406 km.

Παρόλα αυτά, στην Κίνα, η Toyota παρουσίασε την μπερλίνα bΖ3 που βασίζεται στην πλατφόρμα του bΖ4X. Το μικρότερο ύψος του φαίνεται πως λειτουργεί ως προς το συμφέρουν του καθώς η μπερλίνα έχει εκτιμώμενη αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα.

Toyota bΖ3X

Ωστόσο, ο ιαπωνικός κολοσσός σχεδιάζει και νέες μπαταρίες οι οποίες υπόσχονται έως και 805 km αυτονομίας. Οι μπαταρίες αυτές φαίνεται πως θα βγουν στην αγορά έως το 2026. Βέβαια, μέχρι εκείνη τη χρονιά, η Toyota στοχεύει να πουλάει εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως.   

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube