Έρχεται το ηλεκτρικό Volkswagen ID. Space Vizzion

Έρχεται το ηλεκτρικό Volkswagen ID. Space Vizzion

Η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού στέισον βάγκον θα παρουσιαστεί το 2021.

Η Volkswagen δημοσίευσε σκίτσα και πληροφορίες για το έβδομο ηλεκτρικό πρωτότυπο της οικογένειας ID., με το όνομα Space Vizzion, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Νοεμβρίου στην Έκθεση του Los Angeles. Το ενδιαφέρον είναι πως το ID. Space Vizzion δεν αποτελεί απλά μια σχεδιαστική μελέτη, καθώς θα οδηγήσει σε ένα νέο μοντέλο παραγωγής το 2021.

ID. Space Vizzion

Όπως βλέπουμε και από τα σκίτσα, το ID. Space Vizzion θα είναι ο πρώτος εκπρόσωπος της κατηγορίας ηλεκτρικών στέισον βάγκον στην αγορά, συνδυάζοντας την αεροδυναμική των Gran Turismo με την πρακτικότητα των SUV και τεχνολογία μηδενικών ρύπων.

Το ηλεκτρικό μοντέλο βασίζεται στη σπονδυλωτή πλατφόρμα MEB (Modular Electric Drive Matirx) του VW Group, και προσφέρει αυτονομία έως και 590 km (κύκλος WLTP).

VW ID. Space Vizzion

Στο εμπρός μέρος μια λωρίδα LED ενώνει τα επιθετικά φωτιστικά σώματα και εκτείνεται στο προφίλ δημιουργώντας οπτική συνέχεια με τις χειρολαβές, ενώ ο προφυλακτήρας διαθέτει LED στοιχεία και εισαγωγές αέρα με κυψελωτό σχήμα. Αεροδυναμικές εσοχές στη μάσκα και την οροφή βελτιώνουν το συντελεστή οπισθέλκουσας του πρωτοτύπου, με θετικό αντίκτυπο στην αυτονομία του.

Το προφίλ είναι πιο μυώδες και δυναμικό από ότι μας έχει συνηθίσει η Volkswagen στα μοντέλα παραγωγής της, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκουμε ενιαία φωτιστικά σώματα και μια μεγάλη αεροτομή να σκεπάζει το παρμπρίζ στα πρότυπα του ID.3.

Volkswagen

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό cockpit με λεπτό πίνακα οργάνων ενσωματωμένο στην εσοχή του ταμπλό, και μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο που θυμίζει Tesla Model 3. Η Volkswagen κάνει λόγο για βιώσιμα υλικά όπως το τεχνητό δέρμα AppleSkin που κατασκευάζεται με τη βοήθεια υλικού από την παραγωγή χυμού μήλου.

Όπως αναφέρει η Volkswagen, η έκδοση παραγωγής του ID. Space Vizzion θα κυκλοφορήσει το 2021 και θα διατεθεί σε διαφορετικές εκδόσεις για τις αγορές της Αμερικής, της Ευρώπης και της Κίνας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube