Το εντυπωσιακό Audi TT Safari στο Wörthersee

Το εντυπωσιακό Audi TT Safari στο Wörthersee

Το γερμανικό sportscar μεταμορφώνεται σε αγωνιστικό όχημα εκτός δρόμου.

Η Audi θα συμμετέχει φέτος στο φεστιβάλ Wörthersee με το Audi TT Safari, ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο με αγωνιστικές καταβολές στο πνεύμα του quattro. Το μοναδικό μοντέλο είναι μια ομάδα νεαρών κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης και όπως βλέπουμε από τις εικόνες έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Audi TT Safari

Στο εμπρός μέρος του TT Safari ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα με επικάλυψη κίτρινου φιλμ, τα επιπλέον φώτα στη γρίλια, ο πιο επιθετικός προφυλακτήρας και τα γραφικά σε κίτρινο χρώμα που κάνουν αντίθεση με τη γκρι απόχρωση.

Πολύ εντυπωσιακές είναι και οι προεκτάσεις των φτερών που καλύπτουν τους τροχούς και είναι βιδωμένες στο αμάξωμα, ενώ τα εκτός δρόμου ελαστικά σε συνδυασμό με την ανάρτηση έχουν αυξήσει σημαντικά την απόσταση από το έδαφος.

Στο πίσω μέρος βρίσκουμε ψηλά τοποθετημένη διπλή απόληξη της εξάτμισης στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, φώτα LED που προέρχονται από το TT RS, μεγαλύτερη αεροτομή και δύο επιπλέον τροχοί με εκτός δρόμου ελαστικά στη θέση του παρμπρίζ. Στο ίδιο κλίμα και οι ράμπες οροφής που τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα της κατασκευής.

Audi TT Safari

Στο εσωτερικό βρίσκουμε επενδύσεις από μαύρο σουέτ και δέρμα, με αρκετές λεπτομέρειες σε κίτρινο χρώμα (τιμόνι, αεραγωγοί, καθίσματα, ραφές κτλ). Το σπορ τιμόνι προέρχεται από το TT RS και διαθέτει το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα ενώ πίσω του δεσπόζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Τέλος, το κίτρινο φιλμ στο παρμπρίζ δημιουργεί μια sci-fi ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του μοντέλου.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου TT όμως αν έπρεπε να μαντέψουμε θα ποντάραμε είτε στον 2.0 TFSI με 306 PS από το TT S, είτε στον κορυφαίο πεντακύλινδρο 2.5 TFSI του Audi TT RS με 400 PS από το TT RS. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως το πρωτότυπο εξοπλίζεται με το σύστημα τετρακίνησης quattro.

Όπως θα έχετε καταλάβει ήδη, το Audi TT Safari δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια σχεδιαστική μελέτη που πήρε σάρκα και οστά αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκθεση. Το φεστιβάλ της λίμνης Wörthersee στην Αυστρία που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες για τα βελτιωμένα GTI της Vokswagen, θα πραγματοποιηθεί φέτος μεταξύ 29 Μαΐου και 1 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube