Έκθεση Φρανκφούρτης: Seat Leon Cross Sport

Έκθεση Φρανκφούρτης: Seat Leon Cross Sport

Η Seat παρουσίασε σε μορφή πρωτοτύπου μια σπορ crossover εκδοχή του Leon, με 3πορτο αμάξωμα και 300 ίππους.

Σε αυτό το πρωτότυπο, το οποίο χτες είδαμε σε σκίτσο σήμερα αποκαλύφθηκε στη Φρανκφούρτη, η Seat αποφάσισε να παντρέψει τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του Leon X-Perience, με τα μηχανικά μέρη του Leon Cupra 280.

Το Cross Sport στέκεται 41 mm πιο ψηλά από τον δρόμο, σε σχέση με το συμβατικό 3πορτο Leon SC. Στα χαμηλότερα μέρη του αμαξώματος μαύρες γυαλιστερές επενδύσεις διατρέχουν τους προφυλακτήρες, τα φτερά και τα μαρσπιέ, τονίζοντας τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του. Στην οροφή υπάρχουν ράγες για τη μεταφορά αντικειμένων αλλά και μια μεγάλη αεροτομή, ενώ στο πίσω μέρος, μέσα από την αλουμινένια ποδιά διακρίνονται τέσσερις απολήξεις για την εξάτμιση. Οι εντυπωσιακές ζάντες έχουν διάμετρο 19’’.

Κάτω από το καπό του Leon Cross Sport βρίσκεται ένας 2.0 TSI, που αποδίδει 300 PS και 38,7 kgm. Συνδυάζεται μάλιστα με τετρακίνηση (Haldex 5ης γενιάς) και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, οπότε για τα 100 km/h από στάση απαιτούνται μόλις 4,9’’. Σύμφωνα με τη Seat, το Cross Sport «συνδυάζει τις παραδοσιακές αρετές της μάρκας στους τομείς των επιδόσεων και του ντιζάιν με τα χαρακτηριστικά των crossover οχημάτων».

Δεν γνωρίσουμε ακόμα αν θα προκύψει κάποια έκδοση παραγωγής του Leon Cross Sport, αφού η Seat κρατάει κλειστά τα χαρτιά της. Σίγουρα όμως το πρωτότυπο προετοιμάζει το έδαφος για το επερχόμενο SUV της εταιρίας, το οποίο είδαμε στην προηγούμενη Έκθεση Γενεύης σε μορφή πρωτοτύπου, ως 20V20.

[Πηγή: Seat]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube