Έκθεση Γενεύης: Αυτό είναι το πρωτότυπο SUV της Seat

Έκθεση Γενεύης: Αυτό είναι το πρωτότυπο SUV της Seat

Μια ημέρα πριν από το άνοιγμα της Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης η Seat αποκάλυψε το πρωτότυπο SUV της, το οποίο εκτιμάται ότι θα μπει στην παραγωγή του 2016.

Και το όνομα αυτού… 20V20. Μετά από κάμποσες teaser φωτογραφίες η Seat αποκάλυψε το νέο πρωτότυπο που προλογίζει το πρώτο SUV που θα βγάλει στην παραγωγή.

To “V” στην ονομασία του αντιπροσωπεύει τη λέξη “vision” και δεδομένου πως η Seat δηλώνει ότι το νέο πρωτότυπο εκφράζει παράλληλα και τη μελλοντική σχεδιαστική της γλώσσα, τότε μάλλον παίρνουμε μια πρώτη γεύση για το πώς θα δείχνουν τα μοντέλα της φίρμας το 2020!

Οι ιθύνοντες της ισπανικής φίρμας περιγράφουν το 20V20 ως ένα «4θυρο σπορ κουπέ που συνδυάζει τις δυνατότητες ενός SUV με την πρακτικότητα ενός στέισον βάγκον, σε compact διαστάσεις». Έχει σπορ εμφάνιση, είναι ψηλό και δεν θα διαφωνήσουμε για την πρακτικότητα, αλλά compact με το συνολικό μήκος του αμαξώματος να φθάνει τα 4.660 mm δεν το λες.

Το 20V20 πατά πάνω στην διαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, έχει μεταξόνιο 2.790 mm και απέχει 228 mm από το έδαφος. Εντυπωσιακός είναι και ο χώρος αποσκευών του που φθάνει σε χωρητικότητα τα 600 λίτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Seat το 20V20 μπορεί να εφοδιαστεί με όλους τους τύπους κινητήρων που παράγει ο όμιλος VW. Από τους υψηλής απόδοσης TSI και TDI κινητήρες, μέχρι και τα plug-in υδριδικά συστήματα που έχει παρουσιάσει ο γερμανικός όμιλος στην Audi και VW. Η ισχύς του πρωτοτύπου μεταφέρεται στο δρόμο μέσω κιβωτίου DSG και διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση.

Το λανσάρισμα της έκδοσης παραγωγής του 20V20 είναι προγραμματισμένο για το 2016 και θα είναι το πρώτο από μια ολόκληρη οικογένεια SUV και crossover μοντέλων που προγραμματίζει η Seat για το μέλλον.

Παρόλο που η Seat έχει την τεχνογνωσία για την παραγωγή ενός SUV, καθώς από το 2011 κατασκευάζει στο εργοστάσιο της στο Martorell το Audi Q3, το δικό της μοντέλο θα κατασκευάζεται στην Τσεχία και το εργοστάσιο της Skoda.

[Πηγή: Seat]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube